Ρεπορτάζ

Αναφέρθηκε διεξοδικά στις προτεραιότητες της ΔΕΡΜ Α.Ε.

Τις προτεραιότητες της ΔΕΡΜ Α.Ε. όσον αφορά στην αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων, ανέλυσε χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Γιάννης Ιατρίδης.
Στον απόηχο και της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, ο κ. Ιατρίδης αναφέρθηκε πρωτίστως στην Κοιλάδα των Πεταλούδων: «Έγινε το αυτονόητο αφού μέχρι σήμερα, όπως λειτουργούσε η Κοιλάδα, δεν έφερνε αποτελέσματα. Έκανα πολλές φορές αυτοψία και αποτυπώσαμε την κατάσταση. Ήδη οι μηχανικοί του Δήμου Ρόδου καταγράφουν τα προβλήματα και στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει μια εργολαβία της τάξης των 300.000 ευρώ για τον καθαρισμό, την περίφραξη, την λειτουργία, τον καθαρισμό δεξαμενών κ.λπ. ενώ θα συνεργαστούμε με την Πυροσβεστική για την πυρασφάλεια. Επίσης σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε κι άλλους χώρους στάθμευσης για να βελτιωθεί η λειτουργία της συνολικά, ώστε την επόμενη σεζόν να είναι όλα έτοιμα για να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες τόσο στους τουρίστες όσο και στους ντόπιους. Πιστεύω πως χρειάζεται η βελτίωση της Κοιλάδας συνολικά: από το μουσείο, τα κτήρια, την φύλαξη, την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό ώστε να αλλάξει εντελώς η εικόνα και η λειτουργικότητά της».
ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ Α.Ε. ανέφερε πως γίνονται παρεμβάσεις καθαριότητας και στην Καλλιθέα, ενώ προχωρά η μελέτη για την δημιουργία ενός μικρού θεάτρου 700 θέσεων για εκδηλώσεις, συνέδρια κ.λπ.
«Πρέπει να γίνουν βελτιώσεις στις ‘Πηγές Καλλιθέας’. Θέλουμε να κατασκευάσουμε ένα μικρό θέατρο –το οποίο ξεκίνησε από το 2006. Υπάρχει ήδη η αρχιτεκτονική μελέτη και διαθέτει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις (και από το ΚΑΣ και από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων) κάτι που μας λύνει τα χέρια για την υλοποίησή του. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 750.000 ευρώ, θα αλλάξει ριζικά την λειτουργία του Μνημείου και θα μεταβληθεί σε πόλο έλξης με μια προστιθέμενη αξία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στα επόμενα δύο χρόνια θα είναι έτοιμο», ανέφερε.
ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ
Η «ΟΑΣΙΣ»
Ο κ. Ιατρίδης, αναφέρθηκε και στον εκτενή καθαρισμό του ‘Όασις’ που έγινε πρόσφατα από τα συνεργεία του Δήμου Ρόδου ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα κτήρια στον Προφήτη Ηλία, όπου εμφανίζουν εικόνες εγκατάλειψης. «Υπάρχει ένα πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Προχωράμε στην διενέργεια έρευνας στο Κτηματολόγιο και πιστεύω πως στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα φέρουμε μια πρόταση ώστε να προχωρήσουμε, νόμιμα.
Όσον αφορά τα καταστήματα στο ΕΛΛΗ, έχουν επίσης προβλήματα με τις άδειες λειτουργίας τους και βρισκόμαστε στην διαδικασία διερεύνησης για να βρεθεί λύση. Ο Δήμος Ρόδου δεν μπορεί να είναι παράνομος ως προς αυτές τις λειτουργίες. Σε άλλη περίπτωση θα ξηλωθούν» όπως τόνισε.
Μιλώντας για το ‘Ροδίνι’, ο κ. Ιατρίδης τόνισε τα εξής:
«Με προβληματίζει το γεγονός που δεν μπορεί να λειτουργήσει πλέον. Η ΔΕΡΜΑΕ έχει την διαχείριση του κτηρίου κι αυτό που σχεδιάζουμε είναι να βάλουμε πάλι τον Ροδίτη, μέσα στο ‘Ροδίνι’. Εξετάζουμε προτάσεις για να βρούμε τρόπο να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του κτηρίου και φυσικά του χώρου» όπως ανέφερε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου