Ειδήσεις

Έρχονται οι «πράσινοι φόροι» εντός του 2025

ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΦΟΡΟΙ

Στα σκαριά βρίσκεται η επιβολή νέων, πράσινων φόρων, στα πλαίσια νέας μεταρρύθμισης την οποία επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) και η οποία περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο 2025 – 2028.

Οι πράσινοι φόροι δεν είναι κάτι νέο, καθώς η έλευση της κλιματικής κρίσης έχει φέρει στη ζωή μας μία σειρά από περιβαλλοντικά τέλη, όπως η επιβάρυνση 0,07 ευρώ ανά πλαστική σακούλα στα σούπερ μάρκετ, η εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος για πλαστικές συσκευασίες, το πράσινο τέλος των 30 ευρώ ανά χιλιόλιτρο diesel κοκ. Ωστόσο τώρα, το ΥΠΟΙΚ σχεδιάζει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πράσινης φορολογίας.

Όπως επισημαίνεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα «διερευνώνται επιλογές για τον σχεδιασμό μιας πράσινης φορολογικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα μέσω του έργου Πράσινοι φόροι (Greening of taxes) – Ανάπτυξη μιας νέας πράσινης φορολογικής μεταρρύθμισης. Αυτό το έργο στοχεύει να αναπτύξει ένα οικονομικό μοντέλο για την αξιολόγηση και την εφαρμογή μιας πράσινης φορολογικής μεταρρύθμισης, επιδιώκοντας να ενισχύσει τις ικανότητες της δημόσιας διοίκησης για τη δημιουργία και την επίβλεψη πράσινων οικονομικών πολιτικών. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025».

Πηγή: newsit.gr

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.