Μία νέα προσπάθεια καλύτερης λειτουργίας και αξιοποίησης του φράγματος της Απολακκιάς αποφασίσθηκε χθες το απόγευμα σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθκε στην Απολακκιά. Το παρόν έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραμαρίτης, ο γενικός διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Γιάννης Πουλής, ο πρόεδρος της κοινότητας Τσαμπίκος Καραγιάννης και ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του ΤΟΕΒ (Τομέας Εγγείων Βελτιώσεων) και κάτοικοι της περιοχής.

Το θέμα συζήτησης ήταν η βελτίωση λειτουργίας του φράγματος και η σωστή διαχείριση του. Ακούσθηκαν πολλές απόψεις, αναλύθηκαν οι προοπτικές και συμφωνήθηκε ο ορισμός τριμελούς επιτροπής η οποία θα καταγράψει τους χρήστες του νερού του φράγματος και τις μερίδες που ποτίζονται από το φράγμα. Μετά από αυτή την καταγραφή θα ακολουθήσει η δημιουργία νέου καταστατικού του ΤΟΕΒ και το οποίο και θα αναλάβει τα περαιτέρω, πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Το ευχάριστο της όλης συζήτησης απέδειξε την καλή συνεργασία Περιφέρειας-Δήμου και ΔΕΥΑΡ και η βούληση των εμπλεκομένων φορέων για την σωστή επαναλειτουργία του φράγματος, κάτι που θα βοηθήσει τα μέγιστα την γεωργοκτηνοτροφική ανάπτυξη της περιοχής.

Ακολούθως η συζήτηση άνοιξε με τους αγρότες να διαμαρτύρονται για τις τεράστιες ζημιές που έχουν από την παρουσία των ελαφιών που η μεγάλη αύξηση τους τα οδηγεί μέσα στις κατοικημένες περιοχές, όπου καταστρέφουν κάθε βλάστηση. Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης, όσο και ο βουλευτής υποσχέθηκαν πως θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους για να βρεθεί λύση, η οποία θα πρέπει να δοθεί από του Υπουργείο Περιβάλλοντος.

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ