Την ώρα που καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του τουριστικού μας προϊόντος και έπειτα από την υπερπροσπάθεια του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου να ανοίξει και για τη Ρόδο η αγορά του Ισραήλ, κάποιοι προσπαθούν να «τορπιλίσουν» ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου του σωματείου εστιατόρων κ. Γιάννη Κλούβα, υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να αποτρέψουν επισκέπτες από το Ισραήλ να έρθουν για διακοπές στη Ρόδο, διαδίδοντας ανυπόστατα ψεύδη!
Ειδικότερα, σε σχετική ομάδα στο facebook με μέλη Ισραηλινούς επισκέπτες της Ρόδου, σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Κλούβα, συμπατριώτισσά τους, η οποία συνεργάζεται στα τελευταία χρόνια με τουριστικό πρακτορείο που δραστηριοποιείται στο νησί μας, διαδίδει ανυπόστατες φήμες περί αστάθειας στην περιοχή λόγω της ελληνοτουρκικής έντασης αλλά και για διασπορά του κορωνοϊού!
Ο κ. Κλούβας, μάλιστα, παραθέτει και τις σχετικές αναρτήσεις της συγκεκριμένης την οποία κάποιοι σπεύδουν να ευχαριστήσουν που τους προειδοποίησε να μην έρθουν στη Ρόδο! Η ίδια υποστηρίζει στην συγκεκριμένη ομάδα, ότι ξέρει πολύ περισσότερα από αυτά που λέει τα οποία δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει (!) αναφέροντας μάλιστα ότι το στράτευμα είναι σε παρατεταμένη επιφυλακή παραπέμποντας τους εν δυνάμει επισκέπτες να αναβάλουν τις διακοπές τους για του χρόνου, για «πιο ασφαλείς διακοπές»!
Αυτοί οι εξωφρενικοί ισχυρισμοί στο facebook γίνονται από συνεργάτιδα τουριστικού πρακτορείου στη Ρόδο που διακινεί Ισραηλινούς επισκέπτες, με άγνωστα κίνητρα που όμως θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις σε μια αγορά που μόλις άνοιξε για το νησί μας, έπειτα από παρέμβαση του κ. Γιώργου Χατζημάρκου καθώς ως γνωστόν η Ρόδος είχε αρχικά αποκλειστεί.
Ο πρόεδρος του σωματείου των εστιατόρων, έκανε γνωστό στη «δ» ότι έπειτα από διαμαρτυρίες η συγκεκριμένη, η οποία έχει οικειότητα με τα μέλη της ομάδας λόγω της συνεργασίας της και με το πρακτορείο, έχει διαγράψει την ανάρτησή της, όμως υπάρχουν οι σχετικές φωτογραφίες τις οποίες και δημοσιεύει σήμερα η «δ».

Να σημειωθεί ότι την έντονη δυσαρέσκεια του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, που εκδηλώθηκε ποικιλόμορφα, στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης στο Μαξίμου, είχε προκαλέσει προ ημερών, όπως έγραψε η «δ», η έκδοση διυπουργικής απόφασης που δημοσιεύθηκε στη Ρωσία και μεταδίδεται από ρωσικά πρακτορεία σύμφωνα με την οποία από τις 7 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα- εκτός Ρόδου- ανοίγει τα σύνορά της σε Ρώσους τουρίστες.
Το συγκεκριμένο γεγονός ωστόσο προκάλεσε την αντίδραση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου καθώς δεν υφίσταται κανένας λόγος που να δικαιολογεί τον αποκλεισμό του αεροδρομίου της Ρόδου.
Ανάλογη υπήρξε και η αντίδρασή του για τον αποκλεισμό και των πτήσεων από το Ισραήλ και απαίτησε την άμεση και συνολική διευθέτηση του θέματος.
Με κοινή υπουργική απόφαση την 28η Αυγούστου 2020 είχε διπλασιαστεί εξάλλου ο αριθμός των επισκεπτών από το Ισραήλ. Πιο συγκεκριμένα αντί για 600 άτομα την εβδομάδα με την νέα απόφαση επιτρέπεται η είσοδος 1.200 ατόμων την εβδομάδα.
Ειδικότερα σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β’ 3571/28 Αυγούστου 2020, «Κατ’ εφαρμογή της παρούσας επιτρέπεται η είσοδος στην ελληνική Επικράτεια κατ’ ανώτατο όριο χιλίων διακοσίων (1.200) ατόμων την εβδομάδα, οι οποίοι εισέρχονται αποκλειστικά μέσω αεροπορικών συνδέσεων στους αερολιμένες Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κέρκυρας και Κω».
Επειτα από παρέμβαση του περιφερειάρχη ωστόσο προς τον υπουργό Tουρισμού Xάρη Θεοχάρη, δόθηκε λύση και οι πτήσεις από το Iσραήλ γίνονται κανονικά από και προς το αεροδρόμιο “ΔIAΓOPAΣ”
Eιδικότερα, στην ανάρτησή του στο facebook είχε αναφέρει τα εξής:
Το άνοιγμα της Ρόδου, του Διεθνούς Αεροδρομίου “Διαγόρας”, στις διεθνείς πτήσεις από Ισραήλ, ξεκινά από αύριο.
Αυτή η τουριστική περίοδος, γεμάτη άγνωστες προκλήσεις, μας βρίσκει σε συνεχή συναγερμό.
Οι επαφές μας με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και το Κυβερνητικό επιτελείο έφεραν αποτέλεσμα.

Προχωράμε.
Για τα δύσκολα είμαστε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ