Την Κυριακή 02/09 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατοίκων από όλα τα χωριά της Νότιας Ρόδου. Έγινε πλούσια συζήτηση, πάνω σε πολλά από τα προβλήματα που αφορούν την περιοχή και ακούστηκαν προτάσεις και αιτήματα για διεκδίκηση προς κάθε αρμόδιο φορέα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

 • Η υποστελέχωση των υποδομών δημόσιας υγείας και πιο συγκεκριμένα η έλλειψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και μονάδας ΕΚΑΒ, σε μια περιοχή με μέση απόσταση από το νοσοκομείο της Ρόδου τα 80χλμ.
 • Το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νηπιαγωγείο του Γενναδίου, καθώς και ο κίνδυνος να αποχαρακτηριστούν και τα υπόλοιπα σχολεία του Γενναδίου από δυσπρόσιτα σύμφωνα με καταγγελία της ΟΛΜΕ
 • Το πρόβλημα ποιότητας και έλλειψης νερού που αντιμετωπίζουν αρκετά χωριά της περιοχής καθώς και ο πρωτογενής τομέας. Παράλληλα η μη αναδάσωση των καμένων περιοχών ώστε να συγκρατείται το νερό και να εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας
 • Η όξυνση του προβλήματος των ελαφιών που προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργιες καθώς και κινδύνους για τους οδηγούς.
 • Η έλλειψη παιδικών χαρών και πεζοδρομίων σε περιοχές που περνούν πολλοί πεζοί, ντόπιοι και τουρίστες, και άλλων απαραίτητων υποδομών.

Η συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω

 • Να συγκροτηθεί επιτροπή αγώνα κατοίκων Νότιας Ρόδου από όλους τους παρευρισκόμενους, κύριος σκοπός της επιτροπής είναι να αγωνίζεται, να διεκδικεί και να πιέζει τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, δηλαδή την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τον δήμο να δίνουν λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.
 • Σε πρώτη φάση να δοθεί βάρος στα προβλήματα της υγείας και της παιδείας, να ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιοι για τα αιτήματα μας.
 • Να ενημερώσει η επιτροπή αγώνα όλους τους κατοίκους των χωριών μας με διάφορες δράσεις που θα αποφασιστούν ώστε να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια όλοι οι νοτιοροδίτες εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και συνταξιούχοι τους οποίους αγγίζουν τα προβλήματα αυτά.
 • Να συγκροτηθεί 8μελής γραμματεία για να συντονίζει την δράση της επιτροπής, τα μέλη της γραμματείας είναι οι παρακάτω:
 1. ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 2. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
 3. ΚΛΑΔΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ
 4. ΚΟΥΠΑΔΗ ΑΣΠΑΣΙΑ
 5. ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
 6. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
 7. ΦΑΡΜΑΚΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
 8. ΦΡΑΖΗΣ ΝΙΚΟΣ

Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από την σύσκεψη της επιτροπής αγώνα που είναι ανοικτή σε κάθε κάτοικο της περιοχής. Ο ρόλος της γραμματείας είναι να συντονίζει, να εξειδικεύει και να εργάζ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ