ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα σημαντικά σημεία από την συνέντευξη του υποψηφίου των ΑΝΕΛ στα Δωδεκάνησα κ. Σ. Καρίκη

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Καρίκης

Συνέ­ντευξη τύπου παρα­χώ­ρησε την Παρα­σκευή στην αίθουσα εθι­μο­τυ­πίας του δήμου Ρόδου ο επι­κε­φα­λής του ψηφο­δελ­τίου των ΑΝΕΛ στα Δωδε­κά­νησα, Στράτος Καρίκης μαζί με τον συντο­νι­στή της νομαρ­χια­κής επι­τρο­πής των ΑΝΕΛ, Νίκο Γιαννά.

Ο κ. Καρίκης ανα­φε­ρό­με­νος στην υπο­ψη­φιό­τητά του σε αυτές τις εθνικές εκλογές με τους ΑΝ.ΕΛ. είπε ότι πρό­κει­ται για μία συμ­φω­νία αρχών τονί­ζο­ντας ότι υπάρχει ένα άριστο επίπεδο συνεν­νό­η­σης με τον πρόεδρο του κόμ­μα­τος, Πάνο Καμμένο πάνω σε θέματα που αφορούν την οργά­νωση της κεντρι­κής Διοί­κη­σης, της Τοπικής Αυτο­διοί­κη­σης και στα σοβαρά προ­βλή­ματα που υπάρ­χουν στα μεγάλα και στα μικρό­τερα νησιά της περιο­χής μας.

Επι­γραμ­μα­τικά ο κ. Καρίκης δεσμεύ­τηκε να αγω­νι­στεί για τα εξής:

1.Αμεσες ενέρ­γειες για αλλαγή του νομο­θε­τι­κού καθε­στώ­τος που αφορά την απώλεια των μειω­μέ­νων συντε­λε­στών ΦΠΑ

2.Αμεση κατάρ­τιση της προ­γραμ­μα­τι­κής σύμ­βα­σης για τη Μεσαιω­νική Πόλη της Ρόδου

3.Αμεσα μέτρα για ενί­σχυση της κρουα­ζιέ­ρας

4.Καμμια περαι­τέρω επι­βά­ρυνση του του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος

5.Καταρ­τιση ολο­κλη­ρω­μέ­νης μετα­να­στευ­τι­κής πολι­τι­κής

6.Δημιουρ­για βασικών του­ρι­στι­κών υπο­δο­μών σε κάθε νησί

7.Αμεση νομο­θε­τική ευνοϊκή ρύθμιση των δανείων νοι­κο­κυ­ριών και επι­χει­ρή­σεων με δια­γραφή μέρους της οφειλής και μικρές δόσεις με πολύ χαμηλά επι­τό­κια

8.Πολι­τικη οικο­νο­μι­κής και διοι­κη­τι­κής αυτο­τέ­λειας των δήμων

Ο υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής , κ. Στράτος Καρίκης δεσμεύ­θηκε κυρίως για νομο­θε­τική πρω­το­βου­λία για τις πιο μεγάλες θεσμι­κές αλλαγές, που είναι ο καθο­ρι­σμός ανώ­τα­της θητείας του βου­λευτή, η μείωση μισθού και προ­νο­μίων και ο καθο­ρι­σμός ανώ­τα­της θητείας των αιρετών στην αυτο­διοί­κηση, θέματα που όπως είπε, μέχρι σήμερα δεν θέλησαν να ανοί­ξουν τα γερα­σμένα κόμματα του παρελ­θό­ντος!

Εξέ­φρασε δε την πεποί­θησή του ότι τα ποσοστά που θα λάβουν οι ΑΝ.ΕΛ. στις εκλογές, θα είναι σαφώς μεγα­λύ­τερα από αυτά που παρου­σιά­ζουν οι δημο­σκο­πή­σεις και συνεπώς η είσοδός τους στη Βουλή είναι εξα­σφα­λι­σμένη. Είπε μάλιστα ότι το κόμμα των Ανε­ξαρ­τή­των Ελλήνων διεκ­δι­κεί με αξιώ­σεις μία έδρα στα Δωδε­κά­νησα, γεγονός το οποίο θα συμ­βά­λει ώστε να ακου­στεί δυνατά η φωνή των νησιών μας, αφού τόσο ο ίδιος ο υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής όσο και ο πρό­ε­δρος των ΑΝ.ΕΛ. εγγυώ­νται ότι θα δου­λέ­ψουν σκληρά για τα ζητή­ματα του τόπου μας!

Τέλος ανέφερε ότι ο Πάνος Καμ­μέ­νος στην ολι­γό­μηνη παρου­σία του στο Υπουρ­γείο Εθνικής Άμυνας έστειλε το σύνολο των προ­βλη­μα­τι­κών υπο­θέ­σεων στη Δικαιο­σύνη, δεί­χνο­ντας το μέγεθος της δια­φθο­ράς μέχρι σήμερα αλλά και πώς πρέπει να λει­τουρ­γεί η Διοί­κηση πλέον.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.