Ρεπορτάζ

Προχωρούν πλέον κανονικά τα έργα της Περιφέρειας

«Επανεκκίνηση» στα έργα τα οποία έχει αναλάβει και προχωρά ή εκτελεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καταγράφεται μετά την άρση των περιορισμών της καραντίνας που επιβλήθηκε λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.
Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο σύμβουλος του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου σε θέματα τεχνικών έργων κ. Στέργος Στάγκας όλα επανήλθαν στους ρυθμούς τους αφού επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες (έστω και υποστελεχωμένες) ενώ μπορούν πλέον, να μεταφέρονται τα απαραίτητα υλικά αλλά και να μετακινούνται οι εργαζόμενοι στα έργα -όπου είναι αναγκαίο.
ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΩ
«Παρά την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίσαμε λόγω κορωνοϊού, μία περιφέρεια στην Ευρώπη, συνεχίζει να εκτελεί σειρά έργων. Πραγματικά γίνεται τεράστια προσπάθεια από τα μέλη των υπηρεσιών μας, που αν και είναι υποστελεχωμένες, εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς. Τα έργα αφορούν όλα τα νησιά ακόμη και τα πιο μικρά όπου συνεχίζουμε με παρεμβάσεις και εργασίες. Στην Κω έχουμε δύο προς σύμβαση έργα: α. την αποκατάσταση βλαβών στο επαρχιακό δίκτυο από την πόλη έως την Κέφαλο, β. το επαρχιακό δίκτυο από την πόλη προς Θερμά, ενώ βρίσκεται προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ο μεγάλος διαγωνισμός για την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων σε όλο το επαρχιακό δίκτυο με λάμπες LED (πρ/μού 1,1εκ. ευρώ). Επιπλέον, ένα μεγαλόπνοο έργο για την Κω είναι ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση του συνόλου του φωτισμού στο επαρχιακό δίκτυο (σε όλο το νησί – πρ/μού 5,1εκ. ευρώ) ενώ βρίσκεται στην τελική φάση, η κατοχύρωση του διαγωνισμού για το έργο της συντήρησης του υπόλοιπου επαρχιακού δικτύου του νησιού. (πρ/μού 770.000 ευρώ). Για το νησί της Κω, εγκρίθηκε η α’ φάση του έργου αποκατάστασης του Ναού της Αγίας Παρασκευής που επλήγη από σεισμό (πρ/μού 500.000 ευρώ), ενώ προχωράμε και το έργο για παρεμβάσεις στο Ναό του Αγίου Νικολάου. Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για έργα πνοής για το νησί…» ανέφερε ο κ. Στάγκας.
ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ
Αναφερόμενος στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στα άλλα νησιά, ο κ. Στάγκας τόνισε πως η ΠΝΑι έχει υπογράψει συμβάσεις για τα νησιά Χάλκη, Τήλο, Καστελόριζο, Σύμη κ.λπ. που είχαν σταματήσει λόγω της κρίσης του κορωνοϊού:
«Έχουμε υπογράψει εργολαβίες για έργα σε διάφορα νησιά όπως π.χ. έργα οδοποιίας στην Χάλκη με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ, όπως και στο μικρό Χωριό της Τήλου με προϋπολογισμό 620.000 ευρώ (επαρχιακό δίκτυο). Επίσης, έργο οδοποιίας σε άλλη περιοχή της Τήλου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, το σύνολο των έργων οδοποιίας στο Καστελόριζο προϋπολογισμού 620.000 ευρώ. Επιπλέον, είμαστε σε αναμονή για το έργο με τα στηθαία ασφαλείας, σήμανση και οδοποιία στα νησιά της Καρπάθου και της Κάσου προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Για όλα αυτά, αναμένουμε να υπογραφτούν οι σχετικές συμβάσεις. Προχωράμε στην υπογραφή για το έργο συντήρηση για τα στηθαία ασφαλείας με σήμανση για το οδικό δίκτυο σε Κάσο (4χλμ) και Κάρπαθο (15χλμ).
Στη νήσο Στρογγύλη συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή αποβάθρας ενώ αναμένεται η μετάβαση του αναδόχου που θα συντηρήσει το οδικό δίκτυο στην Μεγίστη (πρ/μού 620.000 ευρώ). Ακολούθως, το ίδιο θα γίνει με την Χάλκη για το έργο ασφαλτόστρωσης σε όλο το δίκτυο.
Επίσης, προχωράμε δύο έργα οδοποιίας στην Τήλο ενώ εντός των ημερών υπογράφουμε ένα έργο αντιστήριξης σε περιοχή της Καλύμνου».
Η ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ
ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Ο κ. Στάγκας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Μάκκαρη εκφράζοντας την ικανοποίησή του: «Είναι ένα έργο που θα δώσει άλλη εικόνα και λειτουργικότητα στην περιοχή τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στην μεταφορά των αγωγών από το Φράγμα του Γαδουρά προς το Χαράκι (που είναι τα διυλιστήρια)» ανέφερε.
Όσον αφορά στα άλλα έργα στη Ρόδο προχωρούν οι διαγραμμίσεις σε όλο το δίκτυο της Ρόδου (μήκους 600 χιλιομέτρων) και οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες 10 ημέρες ενώ θα ξεκινήσουν και ασφαλτοστρώσεις.
Όσον αφορά στην τοποθέτηση των λαμπτήρων LED: «Το έργο προχωράει στο κομμάτι από Ρόδου – Λίνδου – Πυλώνα – Λάρδο και από Ρόδο έως και Καλαβάρδα. Είναι σε εξέλιξη το έργο στην λεωφόρο Ηρακλειδών στην Ιαλυσό (από την Φανερωμένη έως το ξενοδοχείο Ολύμπικ και συνεχίζονται οι εργασίες για να φτάσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού). Αργότερα θα προχωρήσει προς τα Καλαβάρδα.
Το ίδιο συμβαίνει και στην παραλιακή ζώνη στο Φαληράκι προς Πηγές Καλλιθέας, Κοσκινού. Επιπλέον, η ΠΝΑι κατασκευάζει και ένα μικρό αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή Μιραμάρε προς Ιξιά. Τέλος, εγκρίθηκε το έργο για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στις ανατολικές ακτές (με την συμβολή της ΠΝΑι και το εκτελεί η ΔΕΥΑΡ) για νέο δίκτυο στην πόλη της Ρόδου. Αυτό και τα έργα που θα συνδέσουν το Φράγμα Γαδουρά με την Ιαλυσό, θα δώσουν λύση στην υδροδότηση πολλών σημείων στην Ρόδο» ανέφερε ο κ. Στάγκας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου