Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Πόλης Ρόδου του ΚΚΕ για τον χώρο του Αρχαίου Σταδίου

Το προηγούμενο Σάββατο μέλη της ΚΟΒ Πόλης Ρόδου του ΚΚΕ, συνεχίζοντας τη δράση ενημέρωσης των κατοίκων στο χώρο του Αρχαίου Σταδίου για τον κίνδυνο που ελλοχεύει η «ανάπλαση» του χώρου να συνοδευτεί με το συνολικό κλείσιμό του και την επιβολή εισιτηρίου, πραγματοποίησε εξόρμηση και συζήτησε με αρκετούς από τους επισκέπτες του το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Οι κάτοικοι ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στο Αρχαίο Στάδιο και επισημαίνουν ότι:

ü Ο αρχαιολογικός χώρος του Αρχαίου Σταδίου βρίσκεται μέσα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης και αποτελεί μέρος της.

ü Αποτελεί χώρο αναψυχής, άθλησης και ανάπαυσης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

ü Οι αρχαιότητες και όλα τα πολιτιστικά δημιουργήματα αποτελούν συλλογική κληρονομιά του ελληνικού λαού που αν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να διευρύνουν την ιστορική γνώση του.

Ο πολιτισμός δεν πρέπει να μπαίνει στη λογική «κόστους – οφέλους» όπως διακηρύσσει το Υπουργείο Πολιτισμού και η ΕΕ. Η πολιτική που βάζει τον πολιτισμό στη λογική της «οικονομικής αποδοτικότητας» να μην περάσει.

Καλούμε το λαό ολόκληρης της Ρόδου να μην επιτρέψει τους σχεδιασμούς για εμπορευματική εκμετάλλευση της περιοχής του Αρχαίου σταδίου.

Ρόδος 5/4/2021

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου