Ειδήσεις

Τη σύσταση κοινής επιτροπής ανακοίνωσαν το ΤΕΕ και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

 

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ Κ ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΝΕΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχή συνάντηση που έλαβε χώρα στην Αθήνα εντός των τελευταίων πέντε εβδομάδων, μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.

Η συνεργασία μεταξύ ΤΕΕ και ΣΑΔ είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2017. Έκτοτε έχει αρχίσει να δομείται μία ισχυρή βάση ουσιαστικής επιστημονικής συνεργασίας. Η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του ΤΕΕ  κ Γιώργου Στασινού και του Προέδρου του ΣΑΔ κ Γιώργου Σκιαδόπουλου πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, πιστοποιώντας την πολύ καλή μεταξύ τους θεσμική σχέση.

Αρχικά ο κ Σκιαδόπουλος συνεχάρη τον κ Στασινό για το έργο που φέρνει εις πέρας στον χώρο του κλάδου των Μηχανικών, ενώ τον ευχαρίστησε για την έμπρακτή στήριξή του ΤΕΕ  προς το έργο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Ακολούθως, ο κ Στασινός συνεχάρη τον κ Σκιαδόπουλο για το πλούσιο και πολύπλευρο έργο του ΣΑΔ.

Οι δύο άνδρες, κατόπιν της πρώτης τους συνάντησης τον Ιανουάριο στην Αθήνα, της ομόφωνης απόφασης του πρόσφατου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΔ και της αντίστοιχης επίσημης επιστολής που απέστειλαν προς τον Πρόεδρο του ΤΕΕ πριν από λίγες μέρες, συμφώνησαν και ανακοίνωσαν:

Τη σύσταση κοινής Επιτροπής μεταξύ Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Η Επιτροπή θα λάβει, θα εξετάσει και κατόπιν θα προκρίνει εισηγήσεις οι οποίες θα παρουσιαστούν στο ερχόμενο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού που επιμελείται ο ΣΑΔ για τον Οκτώβριο του 2018.

Δικαίωμα αποστολής εισηγήσεων (εκτεταμένων περιλήψεων) θα έχουν όλοι οι διπλωματούχοι Αρχιτέκτονες της Ελλάδας.

Οι προθεσμίες υποβολής των εκτεταμένων περιλήψεων από τους ενδιαφερόμενους εισηγητές, καθώς και η ημερομηνία ανακοίνωσης των προκριθέντων εισηγήσεων από την Επιτροπή θα ανακοινωθούν άμεσα.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, η εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ ΤΕΕ και ΣΑΔ αποτελεί τιμή για τον Σύλλογο, ενώ σε κάθε περίπτωση θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των Συνεδρίων τα οποία ήδη έχει αγκαλιάσει ζεστά τόσο η τοπική κοινωνία, όσο και η Αρχιτεκτονική κοινότητα από όλη την Ελλάδα.

Η σύσταση αυτής της επιτροπής δίνει τη δυνατότητα σε κάθε Έλληνα Αρχιτέκτονα να καταθέσει και να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις, την έρευνα, το όραμα, καθώς και τις ανακοινώσεις του, για τα θέματα που διαπραγματεύεται το Συνέδριο.

Ενδεικτική θεματολογία αποστολής εισηγήσεων θα είναι:

  • Σύγχρονες και αειφόρες τάσεις, λογικές και μορφές σχεδιασμού τουριστικών καταλυμάτων,
  • Υλοποιημένο ή μη Αρχιτεκτονικό έργο συναφές με τον τουρισμό,
  • Η επιδιωκόμενη μορφή και το είδος της τουριστικής ανάπτυξης που επιθυμούμε ως επιστήμονες σε τοπικό αλλά και Εθνικό επίπεδο,
  • Η  προσαρμογή του Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού τουριστικών καταλυμάτων στο φυσικό, δομημένο, αδόμητο και πολιτιστικό περιβάλλον του κάθε τόπου, καθώς και η συνάφειά του με τις υπάρχουσες υποδομές,
  • Η σχέση και ο ρόλος του Αρχιτέκτονα στη συνεργασία του με τους τουριστικούς φορείς,

κλπ.

Σκοπός των Συνεδρίων είναι να τεθεί ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού, ενώ στόχος είναι η εδραίωση Διεθνών Συνεδρίων Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού που θα αποτελούν ισχυρό θεσμό στην Ελλάδαπροσελκύοντας επισκέπτες από όλον τον πλανήτηΟμιλητές στο Συνέδριο θα είναι (πέραν των εισηγήσεων που θα επιλεχθούν από την Επιτροπή) αναγνωρισμένοι Αρχιτέκτονες από όλον τον κόσμο.

 

 

Γιώργος Σκιαδόπουλος Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου
Γιώργος Περνάρης Αντιπρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου
Νίκος Ζαρίφης Γ. Γραμματέας Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου
Γιάννης Ματσαμάς Ταμίας Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου
Ανθούλα Τσιώκα Μέλος ΔΣ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου