Ρεπορτάζ

Γέμισε το Φράγμα Γαδουρά

67,5 εκ. κυβικά νερό διαθέτει το Φράγμα Γαδουρά αυτή την περίοδο. Οι έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις, είχαν τελικά θετικά αποτελέσματα για την Ρόδο, αρχής γενομένης με το νερό στο Φράγμα.
Όπως δήλωσε χτες, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Φλεβάρης, αυτή την περίοδο, το Φράγμα Γαδουρά διαθέτει 67,5 εκ. κυβικά νερό, εξασφαλίζοντας τεράστιες ποσότητες για το νησί της Ρόδου:
«Αυτή την περίοδο οι ταμιευτήρες στο το Φράγμα Γαδουρά είναι γεμάτοι. Ήταν μια πολύ ευεργετική περίοδος για το νησί της Ρόδου σχετικά με τον υδροφόρο ορίζοντα. Αυτό, μας δίνει την ικανοποίηση αλλά και την αισιοδοξία να δηλώσουμε μετά βεβαιότητας, πως για τα επόμενα δύο έως και τρία χρόνια, το νησί της Ρόδου δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα έλλειψης νερού. Είναι αλήθεια πως το Φράγμα Γαδουρά είναι το μεγαλύτερο έργο στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου. Όμως δεν θα μείνουμε εκεί.
Η επόμενη κίνηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι η κατασκευή των έργων που θα εξασφαλίσουν νερό σε όλες τις περιοχές στο νησί της Ρόδου, απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα. Αυτός παραμένει ο βασικός μας στόχος».
Ο κ. Φλεβάρης έκανε λόγο για τον «διάφανο χρυσό» που είναι το νερό, ένα πολύτιμο αγαθό το οποίο πρέπει να απολαμβάνουν οι νησιώτες, καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί:
«Το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό, αλλά μετά τα προβλήματα που περάσαμε, πρέπει να μάθουμε να το εκτιμούμε και να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί.
Να μην κάνουμε αλόγιστες σπατάλες, να είμαστε όλοι ευαισθητοποιημένοι με την χρήση του, ώστε να έχουμε όχι μόνον για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μας, αλλά και για τους ξένους επισκέπτες μας, που κάθε χρόνο, επισκέπτονται την Ρόδο και τα νησιά μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου