Ειδήσεις

Δεν υπάρχουν παρατάξεις στο Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου

Υπέρ της ανεξαρτησίας των υποψήφιων μελών του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, τάσσονται με δημόσια ανακοίνωσή τους, 11 υποψήφιοι στις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου 2014, διαμαρτυρόμενοι ουσιαστικά για το ό,τι συνυποψήφιοί τους τάχθηκαν δημόσια υπέρ του υποψήφιου προέδρου κ. Κ. Σαρρή, ως μετέχοντες σε παράταξη.
Οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων διεξάγονται πλέον με νέο εκλογικό σύστημα, που προβλέπει ανεξάρτητη εκλογή των προέδρων από τους υποψηφίους συμβούλους, που θα περιληφθούν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Σκοπός του νομοθέτη είναι να διασφαλισθεί η εκλογιμότητα των αξιότερων και περαιτέρω η ανεξάρτητη λειτουργία των συμβούλων και η αυτονομία τους από τον πρόεδρο.

Στην πράξη όλοι όσοι έχουν υποβάλει υποψηφιότητα στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου τάσσονται υπέρ συγκεκριμένου προέδρου ως παράταξη.
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και κοινό μυστικό μεταξύ όλων των υποψηφίων ότι υφίστανται παραταξιακές γραμμές στο ενιαίο και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο των υποψηφίων συμβούλων.
Το γεγονός ότι δεν δεσμεύονται πλέον οι εκλογείς να επιλέξουν μεταξύ δύο διαφορετικών ψηφοδελτίων και ότι έχουν τη δυνατότητα να “σταυρώσουν” μέχρι και 10 υποψήφια μέλη, αυτό δεν ακυρώνει τη βούληση ορισμένων εκ των υποψηφίων μελών να δηλώνουν δημόσια την προτίμησή τους υπέρ συγκεκριμένου προέδρου.

Στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε, αναφέρονται τα εξής:
«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ
Ο καθένας από εμάς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, αποφάσισε με δική του πρωτοβουλία, να θέσει υποψηφιότητα για το Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου, πιστεύοντας ότι οι εκλογές αυτές στις οποίες οι υποψήφιοι δεν κατέρχονται με παρατάξεις, σηματοδοτούν μια νέα εποχή για τα διοικητικά του Δικηγορικού Συλλόγου, χωρίς διαχωρισμούς.
Θεωρούμε ατόπημα την προσπάθεια αναπαραγωγής παραταξιακών αντιλήψεων του παρελθόντος, κόντρα και στις προβλέψεις και το πνεύμα του νέου Κώδικα Δικηγόρων.

Ο νέος κώδικας πρόβλεψε το ενιαίο ψηφοδέλτιο για Συλλόγους μέχρι 1000 μέλη, με σκοπό σε μικρούς και μεσαίους Συλλόγους, να υπάρχει ενωτικό κλίμα αλλά και για να δώσει στους δικηγόρους το δικαίωμα να ψηφίσουν αυτούς που θεωρούν καλύτερους, χωρίς να υπάρχει ανάγκη παραταξιακής επιλογής.
Δεν αισθανόμαστε αντίπαλοι με τους συναδέλφους υποψηφίους συμβούλους, που εμφανίσθηκαν ως παράταξη του υποψηφίου προέδρου Κώστα Σαρρή. Άλλο πράγμα η σύμπτωση ιδεών και απόψεων με ένα υποψήφιο πρόεδρο και η ανάγκη για ανανέωση που εκφράζεται στο πρόσωπό του και άλλο η συγκρότηση παράταξης.
Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο με υποψηφίους συμβούλους και όχι δύο. Κάθε προσπάθεια διαχωρισμών και αποκλεισμών, βρίσκει αντίθετη την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, οι οποίοι πιστεύουμε ότι θέλουν να επικρατήσει ενωτικό κλίμα και όχι παραταξιακές συστρατεύσεις.

Ρόδος 4-2-2014
ΒΕΛΙΑΔΗ ΕΛΛΗ του Αλέξανδρου
ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ) του Κωνσταντίνου
ΚΑΚΑΚΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ελευθερίου
ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Εμμανουήλ
ΜΟΥΣΤΑΚΑΚΗ-ΔΙΑΚΟΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Αντωνίου
ΜΠΟΝΗ ΕΥΑΝΘΙΑ του Ευθυμίου
ΝΤΑΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Νικολάου
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΣΙΑ) του Σάββα
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ησαΐα
ΠΑΣΣΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Εμμανουήλ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου