Ρεπορτάζ

Αρχισε η υποβολή αιτήσεων επαναπρόσληψης ξεν/λήλων

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υποβολή αιτήσεων επαναπρόσληψης των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου για το έτος 2019.
Η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019.
Ικανοποιημένος εμφανίσθηκε με δηλώσεις του στην “δημοκρατική”, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Θανάσης Σταμούλης, κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα του 2018 για τους εργαζόμενους στον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο:
«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να προσέλθουν και να υποβάλουν αιτήσεις επαναπρόσληψης διότι χωρίς αυτό, ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι. Ιδιαίτερα για τους παλαιούς εργαζόμενους, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην επαναπροσληφθούν και να χάσουν την αποζημίωση που πρέπει να λάβουν. Φέτος αναμένουμε πολύ μεγάλη προσέλευση όχι μόνον για αιτήσεις επαναπρόσληψης των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου αλλά και για ζήτηση εργασίας. Το 2018, η ζήτηση ήταν τόσο αυξημένη που ψάχναμε εργαζόμενους από όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός, πως την περασμένη τουριστική σεζόν, ήρθαν στην Ρόδο για να εργαστούν, άτομα από την Βόρεια Ελλάδα, από την Κατερίνη μέχρι και από την Χαλκίδα. Μέχρι και ολόκληρες οικογένειες ήρθαν για να εργαστούν -και μην ξεχνάτε ότι όλα είναι πληρωμένα, διαμονή, φαγητό κ.λπ. Επιπλέον, χρειαζόμαστε όλες τις ειδικότητες και γι αυτό βρισκόμαστε σε συνεννόηση με άλλα σωματεία ανά την χώρα, για να βρούμε εάν υπάρχουν άνεργοι και μπορούν να έρθουν στην Ρόδο για δουλειά» όπως τόνισε.
Δεν είναι τυχαίο πάντως, ότι η ανάπτυξη του ξενοδοχειακού και τουριστικού κλάδου στην Ρόδο είναι τόσο μεγάλη που μόνον το 2018, απασχολήθηκαν συνολικά πάνω από 20.000 άτομα (μαζί με όσους ήρθαν από άλλες περιοχές της Ελλάδας!)
Όσον αφορά την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ο κ. Σταμούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή της σε τοπικό επίπεδο, ενώ υιοθετήθηκε και από την κυβέρνηση, με την επέκτασή της, την οποία υπέγραψε η ίδια η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου.
«Σίγουρα η εξέλιξη αυτή, ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει για τους εργαζόμενους. Νομίζω ότι και φέτος θα τηρηθεί η ΣΣΕ και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Βεβαίως, βρισκόμαστε εν αναμονή και της υπογραφής της νέας ΣΣΕ για την Ρόδο –άγνωστο πότε. Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι για όλα» όπως είπε.
Σημειώνεται πως τα «κακώς κείμενα» με τους απλήρωτους εργαζόμενους έχουν σχεδόν εξαλειφθεί καθώς είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις επιχειρηματιών που ακολουθούν την ίδια τακτική –σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: «Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου θα προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας από τώρα για να διαμαρτυρηθεί, ούτως ώστε να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Εάν οι συγκεκριμένοι ‘συνήθεις ύποπτοι’ δεν το πράξουν, θα τους επιβληθεί το πρόστιμο που τους αναλογεί και δεν θα αφήσουμε κανένα ξενοδοχείο να ανοίξει, χωρίς να έχει εξοφλήσει όσα τους οφείλει» είπε ο κ. Σταμούλης.
Τέλος να σημειωθεί ότι το μεγάλο πρόβλημα με τον ΟΑΕΔ έχει εξομαλυνθεί και οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά μετά το τέλος της περασμένης τουριστικής περιόδου.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε σχετική ανακοίνωσή του για τις αιτήσεις επαναπροσλήψεων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου αναφέρει τα εξής:
«Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου εύχεται Καλή Χρονιά στα μέλη του και ενημερώνει, ότι οι αιτήσεις επαναπροσλήψεων για το έτος 2019 θα αρχίσουν την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται καθημερινά 9:00-14:00 και 17:00-19:00 στο γραφείο του Σωματείου μας το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Στεφ. Καζούλη 30, Ρόδος.
Συγκεκριμένα προς τα μέλη μας, των οποίων η συνδρομή 2019 είχε παρακρατηθεί κατά την διάρκεια της περασμένης σεζόν (2018) από την επιχείρηση όπου εργάζονται, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων θέλει να διευκρινίσει ότι η παρακράτηση της συνδικαλιστικής τους εισφοράς δεν πραγματοποιεί αυτόματα την επαναπρόσληψη αλλά ανανεώνει την ετησία συνδρομή των εργαζόμενων και τους καθιστά μέλη του Σωματείου μας. Συνεπώς όσα μέλη έχουν πληρωμένη συνδρομή 2019 μέσω της παρακράτησης συνδικαλιστικής εισφοράς και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν την επαναπρόσληψή τους, παρακαλούνται όπως προσέλθουν στα γραφεία του Σωματείου μας τις ώρες λειτουργίας (όπως αναγράφονται παραπάνω) παρά μόνο για να υπογράψουν και να κατοχυρώσουν την αίτηση επαναπρόσληψής τους.
Για περαιτέρω πληροφορίες τα μέλη μας μπορούν να επικοινωνούν με το Σωματείο μέσω Τηλ. 2241032220 και μέσω E-mail: sksrodou@gmail.com».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου