Ειδήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον Δήμαρχο Πάτμου

Με τον Δήμαρχο Πάτμου κ. Γρηγόρη Στόικο συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα του νησιού και ζητήθηκε η βοήθεια και η συνδρομή της Περιφέρειας για την αντιμετώπισή τους.
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Πάτμου ζήτησε να επιλυθεί το πρόβλημα της θέρμανσης και του υδραυλικού συστήματος στο κτήριο που στεγάζεται το ΕΠΑΛ του νησιού.

Ζητήθηκε επίσης η επιτάχυνση της υλοποίησης του έργου της ύδρευσης – αποχέτευσης, το οποίο είναι ήδη ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, μετά και την διευθέτηση προβλημάτων που είχαν ανακύψει με την ΚΕΔ.

Ο Δήμαρχος Πάτμου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την άμεση ανταπόκρισή του στο θέμα του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου της Πάτμου, έργο που έχει ήδη ενταχθεί στο Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ ζήτησε να διατεθούν στον Δήμο Πάτμου δενδρύλλια από το Φυρώτιο της Περιφέρειας.

Σε όλα τα θέματα που έθεσε ο κ. Στόικος, ο Περιφερειάρχης απάντησε ότι κάθε δυνατή βοήθεια της Περιφέρειας για την επίλυσή τους, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ο δήμαρχος Πάτμου συναντήθηκε επίσης με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, με τον οποίο συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητάς του.

Ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα της κατασκευής σφαγείου στο νησί της Πάτμου και ζήτησε να συμπεριληφθεί και η Πάτμος άμεσα στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για τις ενημερωτικές συνελεύσεις του πρωτογενούς τομέα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι θα εξετασθεί το θέμα της επικαιροποίησης και ωριμότητας της υπάρχουσας μελέτης για την κατασκευή των σφαγείων, καθόσον είναι στις προτεραιότητες της νέας περιφερειακής αρχής η ολοκλήρωση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, στα νησιά της Περιφέρειας.

Σε ό,τι αφορά τις ενημερωτικές συνελεύσεις των κατοίκων, ο κ. Ζαννετίδης δεσμεύτηκε να συμπεριληφθεί και η Πάτμος στο πρόγραμμα της Περιφέρειας, για το αμέσως προσεχές διάστημα.
Τέλος, ο Δήμαρχος Πάτμου επισκέφτηκε στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας & Φυσικών Πόρων κ. Γιάννη Φλεβάρη, τον οποίον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που δείχνει για τα έργα αφαλάτωσης στο νησί της Πάτμου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου