Αθλητικά

«Νότα αισιοδοξίας και ζωής»!

Μετά την υπογραφή της συνεργασίας με την Special Olympics Hellas, η πρόεδρος Γιάννα Δεσποτοπούλου και ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου Σπύρος Σπυρίδων μίλησαν στην τελετή λήξης. Η κ. Δεσποτοπούλου είπε χαρακτηριστικά: «Μέσα σε ένα γκρίζο ουρανό και μια εξίσου γκρίζα πολιτική και οικονομική κατάσταση βγήκε μια νότα αισιοδοξίας από τα παιδιά των Special Olympics αλλά και από τη νεολαία της Ρόδου που ήταν κοντά τους για να τα χειροκροτήσουν. Οι στιγμές που ζήσαμε θα μείνουν αξέχαστες. Αυτό αναζωπυρώνει τη φλόγα και μας γεννά ελπίδες. Παίρνουμε δύναμη και εμείς από τα παιδιά και τον αγώνα που δίνουν», δήλωσε η κ. Δεσποτοπούλου.
Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα λειτουργήσει το τμήμα των Special Olympics που θα έχει έδρα τη Ρόδο στα πλαίσια της διακήρυξης που υπεγράφη η κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου δήλωσε: «Μετά τις γιορτές θα ανακοινωθούν τα ονόματα της επιτροπής που θα συσταθεί. Σε αυτή δεν θα μετέχουν μόνο αιρετοί αλλά και άτομα από την κοινωνία της Ρόδου. Το επιλέγουμε αυτό γιατί η δράση αυτή θα πρέπει να έχει συνέχεια. Οι αιρετοί έχουν πολλές υποχρεώσεις».
Όραμα της κ. Δεσποτοπούλου είναι να δημιουργηθεί ένα τμήμα που θα προπονεί παιδιά σε 22 αθλήματα και όχι μόνο στο μπάσκετ. «Θα δούμε ποια αθλήματα ταιριάζουν στη Ρόδο και ποια στα άλλα νησιά. Η επιτροπή θα έχει υπό την ευθύνη της όλα τα νησιά του νομού. Αφού επιλέξουμε τους χώρους θα ξεκινήσουμε τις προπονήσεις. Τα πάντα θα είναι δωρεάν για τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Δεν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση», δήλωσε η πρόεδρος των Special Olympics Hellas.
Η κ. Δεσποτοπούλου δήλωσε πως η κρίση δεν μεγάλωσε το χάσμα αλλά αύξησε την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων. «Οι εθελοντές μας είναι οι περισσότεροι άνεργοι. Παρά να κλαίνε τη μοίρα τους έρχονται και προσφέρουν σε εμάς. Μέσω των γνωριμιών που κάνουν μπορεί να βρουν και εργασία», δήλωσε η κ. Δεσποτοπούλου. Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση είναι κοντά στα άτομα με ειδικές ανάγκες η κ . Γιάννα Δεσποτοπούλου δήλωσε: «Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε θέματα πολιτικής. Δίνω διέξοδο μέσω του αθλητισμού στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Σε αυτό τον τομέα έχω τη στήριξη της πολιτείας. Δεν βασιζόμαστε όμως σε αυτό αλλά έχουμε και χορηγούς. Μέχρι τώρα οι αθλητικοί φορείς είχαν μάθει να τα περιμένουν όλα από το κράτος. Το καλύτερο είναι να ζητάμε οπό το κράτος να μετέχει σε αυτά που προσφέρουν οι χορηγοί. Αν τα περιμένουμε όλα από την πολιτεία δεν θα γίνει τίποτε»
«ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»
Στη χθεσινή τελετή λήξης των αγώνων ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπυρίδων μετέφερε το χαιρετισμό του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και δήλωσε: «Οι παγκόσμιες ημέρες έχουν συχνά την έννοια της επετείου. Στην πλειοψηφία τους όμως λειτουργούν ως υπενθύμιση και ευκαιρία για να εστιάσουμε την προσοχή μας σε κοινωνικά ζητήματα. Η 3η Δεκεμβρίου μας δίνει την ευκαιρία να εστιάσουμε στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία καθώς και να φωτίσουμε τα σημεία που συνθέτουν μια διαφορετική καθημερινότητα. Είναι ημέρα ευαισθητοποίησης και αλλά και διεκδίκησης για ισότιμη θέση στην κοινωνία για προσβασιμότητα για διασφάλιση αξιοπρέπειας σεβασμού και καταπολέμησης των διακρίσεων και ων αποκλεισμών. Δεν είναι εύκολο να μπει κανείς στη θέση ενός ατόμου με αναπηρίες και να καταλάβει τις δυσκολίες. Τα άτομα αυτά βιώνουν την καθημερινότητα πολύ διαφορετικά από τους υπόλοιπους. Κάθε ημέρα αποτελεί μια πρόκληση. Αντιμετωπίζουν την κάθε στιγμή με πείσμα με δύναμη κόπο και θέληση έχοντας πολλές φορές αντίπαλο την προκατάληψη. Οι αγώνες που ολοκληρώθηκαν αποδεικνύουν πως όλες οι ομάδες και όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες ήταν νικητές. Είναι νικητές της ζωής. Η οργάνωση τους μαρτυρά πως η πατρίδα συνεχίζει να προσφέρει το φως την ανθρωπιά και τις αξίες της ακόμη και στις δύσκολες συγκυρίες. Η Ρόδος έστειλε ένα πανανθρώπινο μήνυμα που ξεπερνά προκαταλήψεις και ενώνει όλους τους λαούς και τις κοινωνικές ομάδες χωρίς διακρίσεις. Αυτό είναι εξάλλου το πανάρχαιο μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ρόδος αγκάλιασε τους αθλητές των Special Olympics. Με τη συμμετοχή τους έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα σεβασμού στη διαφορετικότητα σε όλο τον κόσμο. Είμαι σίγουρος πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί γιατί υπηρετεί τα υψηλά ιδεώδη του αθλητισμού. Η προσπάθεια μας γεμίζει δύναμη. Έχουμε μια κοινή οδύσσεια. Είναι η οδύσσεια της ζωής με καθαρό προορισμό για μια ανθρώπινη κοινωνία που δεν θα ανέχεται την διαφορετικότητα που θα την προασπίζει και θα την υπηρετεί. Σας μεταφέρω τον χαιρετισμό του πρωθυπουργού και τα συγχαρητήρια για τη συμμετοχή και την αγωνιστικότητα σας και την ευκαιρία που μας δίνεται να σκεφτόμαστε διαφορετικά Συγχαρητήρια ανήκουν στη ψυχή των αγώνων κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου και τους συνεργάτες της. Συγχαίρουμε τους εκπροσώπους των πολιτών τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο κ Φώτη Χατζηδιάκο που επιβεβαίωσαν πως δεν αρκούνται σε ευχές αλλά προσεγγίζουν υψηλούς στόχους. Το σλόγκαν των αγώνων «παίζουμε μαζί» είναι μόνο η αφορμή. Αυτό που θέλουμε είναι να ζήσουμε μαζί».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου