Ρεπορτάζ

Νέα μέτρηση της επισκεψιμότητας των περιφερειακών εφημερίδων – Στην κορυφή η dimokratiki.gr

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρώτη μέτρηση του χειμώνα του reforme.gr για τον μήνα Δεκέμβριο, του Top 10 των Sites των περιφερειακών εφημερίδων, σχετικά με τις τάσεις επισκεψιμότητας όπως αυτές καταγράφονται στο alexa.com.

Οι αλλαγές που παρατηρούνται στο σύνολο της μέτρησης που πραγματοποιεί το reforme.gr και αφορά τις 141 καθημερινές εφημερίδες μέλη του ΣΗΠΕ και της Ε.Ι.Η.Ε.Ε., φανερώνει την έμφαση που δίνουν στη διαδικτυακή τους παρουσία πολλές τοπικές εφημερίδες, ενώ ανακατατάξεις, σε σχέση με την μέτρηση του Σεπτεμβρίου, υπάρχουν και στην πρώτη δεκάδα.
Αναλυτικά στην κορυφή της λίστας παραμένει η Δημοκρατική της Ρόδου που στο σύνολο των sites στην Ελλάδα καταλαμβάνει την 339η θέση. Στην δεύτερη θέση του Top 10 βρίσκεται η Πατρίς Πύργου (464η θέση στο σύνολο), ενώ στην τρίτη θέση η εφημερίδα Ροδιακή (500η θέση στο σύνολο). Στην τέταρτη θέση συναντάμε την Ελευθερία της Μεσσηνίας που καταλαμβάνει την 618η θέση στο σύνολο των sites στην Ελλάδα ενώ, πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή πορεία το τελευταίο διάστημα, στην πέμπτη θέση σκαρφαλώνει η Νέα Κρήτη (661η θέση στο σύνολο).
Στην έκτη θέση, σημειώνοντας πτώση, βρίσκονται τα Χανιώτικα Νέα, στην έβδομη, επίσης με πτώση, ο Ταχυδρόμος, στην όγδοη η Πελοπόννησος, στην ένατη η Ελευθερία της Λάρισας ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η εφημερίδα το Θάρρος της Καλαμάτας που στην μέτρηση Σεπτεμβρίου βρισκόταν στην πέμπτη θέση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου