Τοπικές Ειδήσεις

Ταχύτερο και σωστότερο προγραμματισμό στις διακομιδές ασθενών από τα νησιά ζητά ο Βασ. Υψηλάντης

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής κ. Βασίλειος Νικόλαος Α. Υψηλάντης προέβη, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στην κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερωτήσεως προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με τις διακομιδές νεογνών και ασθενών από τα Κέντρα Υγείας των νησιών της Δωδεκανήσου σε Νοσοκομεία που δεν δύνανται να επιλαμβάνονται τέτοιων περιστατικών. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης είναι το ακόλουθο:

« Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με αφορμή, πρόσφατα περιστατικά από νησιά της Δωδεκανήσου ιδία της Πάτμου, διαπιστώνεται άσκοπη διακομιδή νεογνών και παιδιών, με σοβαρά προβλήματα υγείας, σε νοσοκομεία τα οποία δεν διαθέτουν τις δυνατότητες για να υποστηρίξουν και να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.

Η εμμονή για τη διακομιδή τέτοιων περιστατικών στα νοσοκομεία αυτά και η μεταφορά στη συνέχεια σε άλλες περιοχές και νοσοκομεία που δύνανται να υποστηρίξουν αυτές τις περιπτώσεις θέτουν σε περαιτέρω κίνδυνο την υγεία τους

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας,

Προτίθεται να λάβει μέριμνα ώστε το ΕΚΑΒ να προωθεί τα περιστατικά αυτά σε νοσοκομεία Παίδων ή σε νοσοκομεία που έχουν πραγματικά τη δυνατότητα αντιμετώπισης τους, δίχως άλλους ενδιάμεσους σταθμούς ;»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου