Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, για την άσχημη εικόνα που δημιουργείται στο εξωτερικό, από την συζήτηση στο εσωτερικό, για απόκρυψη κρουσμάτων, ιδιαίτερα στα νησιά:

Σε δύο μεγάλες Βρετανικές εφημερίδες, στην “Independent” και στην “The Telegraph”, οι χθεσινοί τίτλοι, αρνητικοί για την φήμη μας, ουσιαστικά γράφτηκαν από Ελληνες.
Δυο πολύ μεγάλες εφημερίδες μιας χώρας που τον Αύγουστο μας έδωσε τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στα νησιά μας, αναδεικνύουν οτι η χώρα μας κατηγορείται στο εσωτερικό οτι κρύβει κρούσματα νησιών.
Τα δημοσιεύματα αυτά στοιχίζουν σε κρατήσεις στα νησιά, δηλαδή σε θέσεις εργασίας και εισόδημα συμπατριωτών μας.
Πρέπει να τα απαντήσουμε ? Προφανώς, Ναι.
Πως όμως ? Εύκολα θα μας απαντήσουν, με την σειρά τους, ότι απλώς αναπαράγουν τις κατηγορίες που στην δική μας χώρα εκτοξεύουν συμπατριώτες μας.
Εννοείται οτι αυτοί που μας κατηγορούν για ελλειπή διαφήμιση στο εξωτερικό, τόσα ξέρουν- τόσα λένε, είναι οι ίδιοι που τροφοδοτούν με αυτές τις αρνητικές ειδήσεις και τα media του εξωτερικού. Οπότε, εμείς πρέπει να αυξάνουμε τα ποσά της διαφήμισης για να αντιστρέψουμε την δυσφήμιση που γίνεται από αυτούς που μας κατηγορούν οτι δεν επαρκεί η διαφήμιση. Εννοείται, επίσης, οτι είναι οι ίδιοι που δεν είναι ικανοποιημένοι από τον αριθμό των επισκεπτών που δέχθηκαν τα νησιά μας. Ξέρετε, τα νησιά που οι ίδιοι ξευτελίζουν διεθνώς !
Να μην ξεχάσουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους αυτούς για τις υπέροχες υπηρεσίες που προσφέρουν στην πατρίδα και να τους παρασημοφορήσουμε για την ευαισθησία τους και την μεγάλη αγάπη στον τόπο τους.
Πόσο πιο τραγικοί πιά !
Επαναλαμβάνω, αυτούσια, αυτό που δήλωσα πριν μέρες σε ραδιοφωνική συζήτηση :
“Λυπηρή αλλά απολύτως ρεαλιστική η διαπίστωση οτι δεν είμαστε “όλοι μαζί”.

ΥΓ: Την ίδια στιγμή, Βρετανός πολίτης που ταξίδεψε στην χώρα μας δηλώνει σε άλλο Βρετανικό μέσο, την εφημερίδα Guardian :
“In Greece they were checking the PLFs a lot more thoroughly, but not in England”.
Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί για να ακούσουμε κανένα καλό λόγο. Οι ξένοι, εννοείται. Οι καλύτεροι πρεσβευτές μας.
Η ψήφος εμπιστοσύνης που μας δίνει δύναμη για την εξίσου δύσκολη συνέχεια.

Γ.Χ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ