ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με νέα πρόσωπα ετοιμάζει την εξόρμηση στη ΔΕΘ ο Κυρ. Μητσοτάκης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
μητσοτακης

Με νέα πρό­σω­πα, άφθαρ­τα, μι­κρής ηλι­κί­ας, χτί­ζει η Νέα Δη­μο­κρα­τία το νέο της προ­φίλ για να μπο­ρεί να δεί­ξει στους πο­λί­τες τις με­γά­λες αλ­λα­γές που συ­ντε­λού­νται στον χώρο της, και κη­ρύσ­σει ολο­μέ­τω­πη επί­θε­ση στην κυ­βέρ­νη­ση πα­ρου­σιά­ζο­ντας στη ΔΕΘ το κυ­βερ­νη­τι­κό πρό­γραμ­μά της.

Πα­ράλ­λη­λα και με αφε­τη­ρία τη ΔΕΘ, οι γραμ­μα­τεί­ες της ΝΔ διορ­γα­νώ­νουν σειρά εκ­δη­λώ­σε­ων στη Θεσ­σα­λο­νί­κη αλλά και εξορ­μή­σεις στους νο­μούς Μα­κε­δο­νί­ας και Θρά­κης με θέ­μα­τα που αφο­ρούν το νέο status quo στην Ευ­ρώ­πη και στα Βαλ­κά­νια, τις με­ταρ­ρυθ­μί­σεις και τις επι­πτώ­σεις του λαϊ­κι­σμού στη ζωή μας, την Παι­δεία και τον ρόλο της στη σύγ­χρο­νη Δη­μο­κρα­τία.

Το ανα­νε­ω­μέ­νο προ­φίλ της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας που θα αρ­χί­σει να πα­ρου­σιά­ζε­ται στη ΔΕΘ, με νέα, άγνω­στα στο ευρύ κοινό, πρό­σω­πα, είναι ένα δί­κτυο στε­λε­χών που προ­έρ­χο­νται στην πλειο­νό­τη­τά τους από το πε­ρι­βάλ­λον του Κωστή Χα­τζη­δά­κη και φι­λο­δο­ξούν να αλ­λά­ξουν την πα­γιω­μέ­νη ει­κό­να του κόμ­μα­τος ως ενός γε­ρα­σμέ­νου, αρ­γό­συρ­του μη­χα­νι­σμού.

Ο Κυ­ριά­κος Μη­τσο­τά­κης χρη­σι­μο­ποιεί στε­λέ­χη από τη φι­λε­λεύ­θε­ρη δε­ξα­με­νή, τα οποία στην πλειο­νό­τη­τά τους έχουν συ­νερ­γα­στεί είτε κομ­μα­τι­κά είτε κυ­βερ­νη­τι­κά με τον Κωστή Χα­τζη­δά­κη.

 Στε­λέ­χη που ανή­κουν στο στενό πε­ρι­βάλ­λον Χα­τζη­δά­κη είναι ο γραμ­μα­τέ­ας Προ­γράμ­μα­τος Γιώρ­γος Στερ­γί­ου, τον οποίο ο αντι­πρό­ε­δρος της ΝΔ είχε το­πο­θε­τή­σει ως γε­νι­κό γραμ­μα­τέα Εμπο­ρί­ου και στη συ­νέ­χεια και γ.γ. κα­τα­να­λω­τή ως υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης, ο γραμ­μα­τέ­ας Ορ­γα­νω­τι­κού Βα­σί­λης Σπα­νά­κης (που μοί­ρα­σε τη στή­ρι­ξή του στις τε­λευ­ταί­ες εκλο­γές στη Β΄ Αθη­νών ανά­με­σα σε Μη­τσο­τά­κη και Χα­τζη­δά­κη), ο γραμ­μα­τέ­ας Στρα­τη­γι­κού Σχε­δια­σμού Γιάν­νης Οι­κο­νό­μου, τον οποίο ο κ. Χα­τζη­δά­κης γνω­ρί­ζει από την εποχή της ΟΝΝΕΔ, καθώς και η μία εκ των ανα­πλη­ρω­τών του κ. Οι­κο­νό­μου, Βίκυ Λο­ΐ­ζου, όπως και η ανα­πλη­ρώ­τρια εκ­πρό­σω­πος Τύπου Σοφία Ζα­χα­ρά­κη.

Το δί­κτυο στε­λε­χών που προ­έρ­χο­νται από το «κλίμα Χα­τζη­δά­κη» στις γραμ­μα­τεί­ες της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας, συ­μπλη­ρώ­νε­ται από τρία νέα πρό­σω­πα: τον νέο γραμ­μα­τέα Αγρο­τι­κών Φο­ρέ­ων Κώστα Μπα­γι­νέ­τα, ο οποί­ος από το πε­ρι­βάλ­λον της Ντό­ρας Μπα­κο­γιάν­νη και ει­δι­κό­τε­ρα του πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Κε­ντρι­κής Ελ­λά­δας Κώστα Μπα­κο­γιάν­νη πέ­ρα­σε στο πε­ρι­βάλ­λον Χα­τζη­δά­κη, τη Ζωή Ράπτη, πρώην σύ­ζυ­γο του Μάκη Βο­ρί­δη και εδώ και καιρό στο πε­ρι­βάλ­λον Χα­τζη­δά­κη που βρέ­θη­κε στη γραμ­μα­τεία σχέ­σε­ων Κοι­νω­νί­ας-Κόμ­μα­τος, και τον γραμ­μα­τέα Αυ­το­διοί­κη­σης Ανα­στά­σιο Γαϊ­τά­νη, που μοί­ρα­ζε την επιρ­ροή του στον χώρο ανά­με­σα στον Κυ­ριά­κο Μη­τσο­τά­κη, πριν αυτός εκλε­γεί στην ηγε­σία της ΝΔ, και τον Κωστή Χα­τζη­δά­κη.

Oι τε­χνο­κρά­τες

Ευρύ είναι το μέ­τω­πο των συ­νερ­γα­τών και συ­νο­δοι­πό­ρων του κ. Χα­τζη­δά­κη και στον τομέα των τε­χνο­κρα­τών που προ­ε­τοι­μά­ζουν το πρό­γραμ­μα της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας: με τον κα­θη­γη­τή Πύρρο Πα­πα­δη­μη­τρί­ου ο αντι­πρό­ε­δρος της ΝΔ συ­νερ­γά­στη­κε στο υπουρ­γείο Με­τα­φο­ρών και ει­δι­κό­τε­ρα στην Ολυ­μπια­κή, ενώ με τον συ­γκοι­νω­νιο­λό­γο Νίκο Στα­θό­που­λο συ­νερ­γά­στη­καν στο κομ­μά­τι των συ­γκοι­νω­νιών τόσο το 2009 όσο και το 2014.

Ως υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης ο Κω­στής Χα­τζη­δά­κης σφυ­ρη­λά­τη­σε τις πο­λι­τι­κές του σχέ­σεις με τον πο­λι­τι­κό μη­χα­νι­κό Στέ­φα­νο Κο­τσώ­λη και το στέ­λε­χος της αγο­ράς Φρα­γκί­σκο Αρμάο (τον τε­λευ­ταίο γνω­ρί­ζει από την εποχή της ΟΝΝΕΔ και το­πο­θέ­τη­σε στην Επι­τρο­πή Αντα­γω­νι­σμού), ενώ από τη ΔΑΠ γνώ­ρι­σε και στην πο­ρεία έχει συ­νερ­γα­στεί με τον οι­κο­νο­μο­λό­γο Σω­τή­ρη Χήνο. Στε­νός συ­νερ­γά­της του εδώ και χρό­νια είναι ο Μι­χά­λης Κε­φα­λο­γιάν­νης, ενώ ο Κω­στής Χα­τζη­δά­κης αξιο­ποί­η­σε στο πα­ρελ­θόν στην υπουρ­γι­κή του δια­δρο­μή τους Αι­μί­λιο Στα­σι­νά­κη, οι­κο­νο­μο­λό­γο, και Χάρη Μεϊ­δά­νη, δι­κη­γό­ρο, οι οποί­οι πα­λαιό­τε­ρα είχαν συ­νερ­γα­στεί με τον Γιώρ­γο Αλο­γο­σκού­φη και μετά την από­συρ­σή του από την πο­λι­τι­κή πέ­ρα­σαν στο πε­ρι­βάλ­λον Χα­τζη­δά­κη.

Σειρά εκ­δη­λώ­σε­ων

Δί­νο­ντας έμ­φα­ση στην επαφή με πα­ρα­γω­γι­κούς φο­ρείς, μο­νά­δες και­νο­το­μί­ας, συλ­λό­γους νε­α­νι­κής επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας και δομές κοι­νω­νι­κής αλ­λη­λεγ­γύ­ης και κε­ντρι­κό σύν­θη­μα «Ολη η ΝΔ κοντά στην κοι­νω­νία», η αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση εστιά­ζει την αντι­πο­λι­τευ­τι­κή της δράση στην απο­δό­μη­ση του έργου της κυ­βέρ­νη­σης, στην οποία χρε­ώ­νει με­γά­λο έλ­λειμ­μα αξιο­πι­στί­ας και απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τας.

Η ΔΕΘ γί­νε­ται αφε­τη­ρία για την εξόρ­μη­ση της ΝΔ που πε­ρι­λαμ­βά­νει σειρά εκ­δη­λώ­σε­ων όχι μόνο στη Θεσ­σα­λο­νί­κη αλλά και σε νο­μούς της Δυ­τι­κής, Κε­ντρι­κής και Ανα­το­λι­κής Μα­κε­δο­νί­ας και Θρά­κης. Την ίδια ώρα, οι γραμ­μα­τεί­ες ξε­κι­νούν επι­σκέ­ψεις σε αγρο­τι­κούς συ­νε­ται­ρι­σμούς (στον χώρο των ποτών, των τρο­φί­μων, της με­τα­ποί­η­σης) και επι­χει­ρή­σεις που επεν­δύ­ουν στην εξω­στρέ­φεια και την και­νο­το­μία. Επί­σης, επι­σκέ­ψεις και εκ­δη­λώ­σεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μο­νά­δες και­νο­το­μί­ας, συλ­λό­γους νε­α­νι­κής επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας αλλά και σε δομές κοι­νω­νι­κής αλ­λη­λεγ­γύ­ης, οι οποί­ες στη­ρί­ζο­νται από την Εκ­κλη­σία και το­πι­κούς φο­ρείς.

Σε αυτό το πλαί­σιο, η γραμ­μα­τεία Επι­στη­μο­νι­κών Φο­ρέ­ων διορ­γα­νώ­νει σειρά εκ­δη­λώ­σε­ων του αντι­κει­μέ­νου της στην πε­ριο­χή της Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπως επί­σης και οι γραμ­μα­τεί­ες σχέ­σε­ων Κοι­νω­νί­ας-Κόμ­μα­τος, Κοι­νω­νι­κών Δι­κτύ­ων, Γυ­ναι­κεί­ων θε­μά­των, Οι­κου­με­νι­κού Ελ­λη­νι­σμού, Επι­στη­μο­νι­κών Φο­ρέ­ων και Ερ­γα­ζο­μέ­νων.

Ανα­λαμ­βά­νουν δράση οι γραμ­μα­τεί­ες

Επί­σης οι γραμ­μα­τεί­ες θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν επι­σκέ­ψεις σε χώρο υγειο­νο­μι­κής ταφής απορ­ριμ­μά­των, κέ­ντρα ΑμΕΑ, πο­λυια­τρεία, δη­μο­τι­κά ιδρύ­μα­τα, συ­νε­ται­ρι­σμούς πα­ρα­δο­σια­κών προ­ϊ­ό­ντων, νο­μαρ­χια­κά κα­τα­στή­μα­τα και συ­να­ντή­σεις με αρ­μό­διους και το­πι­κούς φο­ρείς, αντι­προ­σω­πεί­ες επι­με­λη­τη­ρί­ων, συλ­λό­γων επαγ­γελ­μα­τιών, διε­θνών συ­νο­μο­σπον­διών και ερ­γα­τι­κών κέ­ντρων στη Θεσ­σα­λο­νί­κη αλλά και στη Χαλ­κι­δι­κή, την Ημα­θία, το Κιλ­κίς, τις Σέρ­ρες, την Πέλλα, την Πιε­ρία, τη Φλώ­ρι­να, την Κα­στο­ριά, την Κο­ζά­νη, τα Γρε­βε­νά, τη Δράμα, την Κα­βά­λα, την Ξάνθη, τη Ρο­δό­πη και τον Εβρο.

Ολες αυτές οι πα­ράλ­λη­λες εκ­δη­λώ­σεις απο­σκο­πούν στην επι­κοι­νω­νία κάθε γραμ­μα­τεί­ας της ΝΔ με το αντί­στοι­χο κοινό της πο­λι­τι­κής και κοι­νω­νι­κής βάσης του κόμ­μα­τος έτσι ώστε η τε­λι­κή πα­ρου­σία και ομι­λία του Κυ­ριά­κου Μη­τσο­τά­κη στη ΔΕΘ να απο­τε­λέ­σει το απο­κο­ρύ­φω­μα ή και την αφε­τη­ρία, δε­κά­δων εκ­δη­λώ­σε­ων που θα έχουν ως απο­τέ­λε­σμα τη συμ­με­το­χή αυτού του με­γά­λου τμή­μα­τος της βο­ρειο­ελ­λα­δί­τι­κης κοι­νω­νί­ας στην επί­ση­μη έναρ­ξη της αντι­πο­λι­τευ­τι­κής εκ­στρα­τεί­ας της ΝΔ έως τις επό­με­νες εκλο­γές.

Ενό­χλη­ση Γε­ωρ­γιά­δη

Ο πρό­ε­δρος της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας Κυ­ριά­κος Μη­τσο­τά­κης προ­ω­θεί στε­λέ­χη φίλα προ­σκεί­με­να στον Κωστή Χα­τζη­δά­κη, γε­γο­νός που κάνει τον άλλο αντι­πρό­ε­δρο του κόμ­μα­τος Αδωνι Γε­ωρ­γιά­δη, δι­καί­ως -λένε πολ­λοί- να αι­σθά­νε­ται πλή­ρως πα­ρα­γκω­νι­σμέ­νος.

ΕΘΝΟΣ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.