Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Χατζημάρκος: Δεν προσφέρονται οι δρόμοι μας για εμπορικούς σκοπούς – Ηρθε η ώρα να αλλάξουμε λογικές και αντιλήψεις

Διευκρινήσεις του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:, σχετικά με την απόφαση να μην κλείσει ο οδικός άξονα Ρόδος-Αεροδρόμιο στο ύψος της Κρεμαστής για τις ανάγκες της εμποροπανήγυρης.

Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη:

“Σήμερα, χρειάστηκε να διευκρινίσουμε ορισμένα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την διαχείριση οδικών αρτηριών.
Το θέμα λοιπόν με το κλείσιμο ή όχι, για το διάστημα 12-23 Αυγούστου, του οδικού άξονα Ρόδος-Αεροδρόμιο στο ύψος της Κρεμαστής για τις ανάγκες της τοπικής εμποροπανήγυρης, δεν είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής. Η νομοθεσία θέτει συγκεκριμένους λόγους, προϋποθέσεις και όρους που στην περίπτωση αυτή δεν πληρούνται. Απλά.
Και επειδή δεν έχουμε ποτέ κρύψει και την θέση μας, ευθύνη όσων υπηρετούν τα κοινά είναι κατά την άποψη μας να παρουσιάζουν σε όλα τα θέματα την θέση τους, λέμε πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε λογικές και αντιλήψεις και σε ότι αφορά την διαχείριση οδικών αρτηριών. Δεν προσφέρονται οι δρόμοι μας για εμπορικούς σκοπούς και αυτό δεν αφορά φυσικά μόνο την Κρεμαστή της Ρόδου.
Το θρησκευτικό μας καθήκον μπορούμε να το υπηρετήσουμε και με λίγη παραπάνω προσοχή και σεβασμό και στην λειτουργία του νησιού απο όλους μας, να λειτουργήσουμε συλλογικά υπεύθυνα.
Δεν συναινούμε λοιπόν γιατί η νομοθεσία δεν μας το επιτρέπει αφού σε κάθε περίπτωση οι 48 ώρες μπαίνουν ως σκληρό χρονικό ορόσημο απο τον νόμο.
Το ότι δεν συμφωνούμε στο κλείσιμο οδικών αρτηριών για ανάγκες της οποιασδήποτε εμποροπανήγυρης, οπουδήποτε, είναι σαφές και θα συνεχίζουμε να το υποστηρίζουμε αφού η ανάγκη να αλλάξουμε και εμείς νοοτροπία σε πολλά τέτοια ζητήματα είναι και αυτό συνθήκη μετάβασης σε μια νέα εποχή.
Σε μια νέα, καλύτερη και πιο υπεύθυνη, εποχή.”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου