Μόνο θετικά δεν ήταν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΒΕΘ. Συγκεκριμένα, βάσει των όσων έδωσε στη δημοσιότητα το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, μιάμιση βιοτεχνική επιχείρηση, κατά μέσο όρο, έβαλε καθημερινά «λουκέτο» τους πρώτους έξι μήνες του 2018.

Επίσης, ασύμφορες, πάντα κατά το πρώτο εξάμηνο, κρίθηκαν 170 επιχειρήσεις, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα ο αριθμός των επιχειρήσεων που προχώρησαν σε διαγραφή, από το μητρώο του Βιοτεχνικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), ήταν 337 και οι ασύμφορες επιχειρήσεις 237.

Όπως υπογραμμίζει το ΒΕΘ και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «αρνητικό παραμένει το ισοζύγιο μεταξύ εγγραφών – διαγραφών και το α΄ εξάμηνο του 2018, παρά τα ψήγματα αισιοδοξίας που προκύπτουν από την αύξηση των εγγραφών, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, και τη μείωση των διαγραφών».

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία από το μητρώο του Επιμελητηρίου, από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς μέχρι και τις 30 Ιουνίου, σε αναστολή εργασιών οδηγήθηκαν 272 επιχειρήσεις, ενώ έναρξη πραγματοποίησαν 230. Επίσης, συγκριτικά με το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου του 2017 οι εγγραφές αυξήθηκαν κατά 21,6%, ενώ τα λουκέτα μειώθηκαν κατά 19,2%. Ακόμα, κατά το εξεταζόμενο διάστημα 159 ατομικές επιχειρήσεις εγγράφηκαν στο μητρώο του ΒΕΘ, ενώ την εν λόγω περίοδο 196 ατομικές επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά.

«Παρά τη μείωση των λουκέτων, έναντι του περσινού αντίστοιχου διαστήματος, η τάση για «διαφυγή» από το επιχειρείν συνεχίζεται», τόνισε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο οποίος επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι «παρά τα θετικά μηνύματα που προσπαθεί να εκπέμψει η κυβέρνηση, η ιδιωτική πρωτοβουλία εξακολουθεί να νιώθει ανασφαλής καθώς δεν γνωρίζει τι την περιμένει την επόμενη ημέρα».

Πηγή newsbeast.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ