ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Lidl Hellas καταργεί τα πλαστικά είδη μίας χρήσης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
πλαστικά

Η Lidl Hellas έως το τέλος του 2019 θα στα­μα­τή­σει την πώ­λη­ση πλα­στι­κών ειδών μίας χρή­σης (κα­λα­μά­κια και πο­τή­ρια μίας χρή­σης, πιάτα, μα­χαι­ρο­πί­ρου­να και μπα­το­νέ­τες για τα αφτιά με πλα­στι­κό στέ­λε­χος) και στα 221 κα­τα­στή­μα­τα που δια­θέ­τει σε όλη την Ελ­λά­δα.

Σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση, τη θέση τους στα ράφια των κα­τα­στη­μά­των θα πά­ρουν προ­ϊ­ό­ντα από εναλ­λα­κτι­κά και ανα­κυ­κλώ­σι­μα υλικά, για τα οποία η εται­ρεία ήδη συ­νερ­γά­ζε­ται με τους προ­μη­θευ­τές της.

Στη συ­νέ­χεια, η εται­ρεία θα θέσει ως στόχο την κα­τάρ­γη­ση και προ­σαρ­μο­γή στα κα­λα­μά­κια που υπάρ­χουν στην κα­τη­γο­ρία των χυμών/ανα­ψυ­κτι­κών και ποτών.

«Στη στρα­τη­γι­κή μας για το πλα­στι­κό ακο­λου­θού­με μία σαφή προ­σέγ­γι­ση, η οποία συ­νο­ψί­ζε­ται στο τρί­πτυ­χο: Απο­φεύ­γου­με-Μειώ­νου­με- Ανα­κυ­κλώ­νου­με. Κα­ταρ­γώ­ντας τα πλα­στι­κά είδη μίας χρή­σης απο­φεύ­γου­με τη χρήση πλα­στι­κού, συμ­βάλ­λο­ντας έτσι στην επί­τευ­ξη του στό­χου που έχει τεθεί από την εται­ρεία μας για τη μεί­ω­ση του πλα­στι­κού» τό­νι­σε ο Ιω­άν­νης Κα­ρα­νά­τσιος, μέλος ιοί­κη­σης-Δ/νση Αγο­ρών της Lidl Ελλάς.

Ση­μειώ­νε­ται, ότι η Lidl Ελλάς σχε­διά­ζει να εξα­ντλή­σει πρώτα τις πο­σό­τη­τες που έχουν ήδη αγο­ρα­στεί και στη συ­νέ­χεια θα πε­ρά­σει στα­δια­κά σε εναλ­λα­κτι­κά υλικά.

Η Lidl Ελλάς έχει ανα­λά­βει πλή­θος πρω­το­βου­λιών για τη μεί­ω­ση του πλα­στι­κού. Σε αυτό το πλαί­σιο, η εται­ρεία κα­τήρ­γη­σε την πλα­στι­κή σα­κού­λα μίας χρή­σης των τεσ­σά­ρων λε­πτών, εξοι­κο­νο­μώ­ντας έτσι 730 τό­νους πλα­στι­κού, το οποίο δεν προ­ερ­χό­ταν από ανα­κυ­κλώ­σι­μο υλικό. Επι­πλέ­ον, κατά τη διάρ­κεια του οι­κο­νο­μι­κού έτους 2017-2018 αφαί­ρε­σε πλα­στι­κές υπο­συ­σκευα­σί­ες από την κα­τη­γο­ρία των χαρ­τιών υγεί­ας, εξοι­κο­νο­μώ­ντας έτσι 160 τό­νους πλα­στι­κού υλι­κού.

Ο κ. Κα­ρα­νά­τσιος ανέ­φε­ρε σχε­τι­κά: «Ερ­γα­ζό­μα­στε με εντα­τι­κούς ρυθ­μούς πάνω σε διά­φο­ρα σχέ­δια και θα ενη­με­ρώ­νου­με συ­νε­χώς τους πε­λά­τες μας για κάθε και­νο­το­μία και αλ­λα­γή. Ιδίως στον τομέα της συ­σκευα­σί­ας υπάρ­χουν πολ­λές εν­δια­φέ­ρου­σες δυ­να­τό­τη­τες που δο­κι­μά­ζου­με αυτήν τη στιγ­μή και οι οποί­ες μπο­ρούν πραγ­μα­τι­κά να κά­νουν τη δια­φο­ρά».

Πηγή newsbeast.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.