Την ικανοποίησή της για τη νομοθετική πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με την οποία οι δικηγόροι θα συμμετέχουν πλέον ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις αρχαιρεσίες των αθλητικών σωματείων και των υπερκείμενων αθλητικών ενώσεων και ομοσπονδιών, εκφράζει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος η οποία συνεδρίασε στο Μεσολόγγι.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, επισημαίνεται επίσης ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει το ύψος των ελάχιστων ασφαλιστικών εισφορώνκαι για το λόγο αυτό θα ζητηθεί από το υπουργείο Εργασίας η αποσύνδεση του ύψους των ελαχίστων εισφορών από τον κατώτατο μισθό.

Για το θέμα των εισφορών, αναφέρεται αναλυτικά: “Με δεδομένο ότι η πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει, κατά τον ν. 4387/2016, το ύψος των ελάχιστων ασφαλιστικών εισφορών, με αποτέλεσμα την αύξησή τους, αποφασίστηκε να ζητηθεί αρμοδίως από το ΥΠΕΚΑ η αποσύνδεση του ύψους των ελαχίστων εισφορών από τον κατώτατο μισθό και η διατήρησή τους στα προ της αυξήσεως του κατώτατου μισθού επίπεδα για ένα μεταβατικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών, μέχρις ότου αποκατασταθούν οι αδικίες που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου και επέλθει κανονικότητα σε σχέση με τις αναδρομικά οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές επικούρησης και εφάπαξ, που για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχουν βεβαιωθεί.

Εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας να θέσει το θέμα στην επικείμενη συνάντησή του με την Υπουργό Εργασίας και να οργανωθεί κοινή συνέντευξη τύπου με όλους τους φορείς επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών για το θέμα αυτό.

πηγή enikos.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ