Ειδήσεις

Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας: Φοβάμαι ότι έρχονται πανδημίες

Την εκτίμηση ότι θα αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις στην Ευρώπη, όπως είναι οι πανδημίες εκφράζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Υγεία, Βιτένις Αντριουκάιτις.

Μιλώντας στα ΝΕΑ, ο κ. Αντριουκάιτις, σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός ή προαιρετικός απάντησε το εξής: “το δίλημμα αυτό είναι άτοπο. Στην πράξη μπορούν να ισχύσουν και τα δύο ταυτόχρονα, συνυπολογίζοντας παραμέτρους, όπως οι επαγγελματικές κατηγορίες (π.χ. για την ιατρική κοινότητα πρέπει να είναι υποχρεωτικός), αλλά και επιδημιολογικά δεδομένα σχετικά με συγκεκριμένες νόσους. Δυστυχώς, το ιατρικό σώμα σε αρκετές χώρες, όπως και στη Λιθουανία αποδεικνύει ότι δεν έχει τη διάθεση να συνεισφέρει μέσω της ενημέρωσης του πληθυσμού στον επαρκή εμβολιασμό. Αδύνατο σημείο είναι ότι παράλληλα φθίνει και ο ρόλος των επιδημιολόγων. Γι’ αυτό και εκτιμώ ότι θα αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις στην Ευρώπη, όπως είναι οι πανδημίες. Η κλιματική αλλαγή, η περιβαλλοντική μόλυνση και η μετακίνηση πληθυσμών και προϊόντων δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες”.

Ο Επίτροπος πρόσθεσε επίσης, ότι “ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Όμως η εμπιστοσύνη των πολιτών σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι κρίσιμος παράγοντας, που βάλλεται από τις θεωρίες συνωμοσίας και τις ψευδείς ειδήσεις”.

Πηγή πληροφοριών: ΤΑ ΝΕΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου