Την έντονη αντίδραση του πρώην διοικητού του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Βασίλη Παπανικόλα, προκάλεσε το περιστατικό με την μεταφορά του ανήλικου αγοριού στο ΚΥ Εμπωνας, πάνω σε ένα παντζούρι, το οποίο αποκάλυψε η «δ». Κι αυτό γιατί το 2014, επιτροπή αγώνα της περιοχής υπέβαλε μήνυση εναντίον του, ως διοικητή –τότε- του Νοσοκομείου, για το υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας.
Μιλώντας στην «δ» ο κ. Βασίλης Παπανικόλας, ανέφερε ότι παρόλο που δεν είχε τότε αρμοδιότητα ως διοικητής του Νοσοκομείου για να επιλύσει το πρόβλημα, βρέθηκε κατηγορούμενος και δήλωσε ότι περιμένει από τους κατοίκους της περιοχής, μετά το περιστατικό της μεταφοράς του παιδιού πάνω σε παντζούρι, να πράξουν και σήμερα το ίδιο. Μάλιστα, όπως είπε, πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε πάλι στο Δικαστήριο, για την ίδια υπόθεση.
Ο κ. Β. Παπανικόλας, με ανάρτησή του στο facebook, δεν έκρυψε την δυσφορία του, επισημαίνοντας ότι περιμένει από τους «εξαιρετικά “ευαίσθητους” και “αγανακτισμένους” τότε πολίτες, να πράξουν τουλάχιστον το ίδιο που έπραξαν και τότε…», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο κ. Παπανικόλας αναφέρει τα εξής:
“Τον Απρίλη του 2014, Επιτροπή αγανακτισμένων πολιτών, της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Υγείας Έμπωνα στη Ρόδο, υπέβαλαν μήνυση εναντίον μου, ως Διοικητού τότε των Νοσοκομείων Ρόδου – Κω – Καλύμνου καθώς και εναντίον της Διοίκησης της 2ης Υ.ΠΕ., για τον λόγο ότι δεν προσλάβαμε αρκετούς γιατρούς και προσωπικό στο ΚΥ Έμπωνα, με αποτέλεσμα (θεωρητικά) να κινδυνεύουν οι πολίτες της περιοχής και να αισθάνονται ανασφαλείς, μολονότι γνώριζαν ότι οι προσλήψεις είχαν παγώσει λόγω μνημονίων αλλά και ότι ακόμα και να επιτρέπονταν, μόνο ο υπουργός είχε τέτοιο δικαίωμα.
Προχθές, την ώρα που κατέθετα στο Δικαστήριο για την μήνυση αυτή, τραυματίσθηκε σοβαρά ένα παιδί στην ίδια περιοχή και επειδή δεν υπήρχε ούτε καν ασθενοφόρο να το μεταφέρει στο εν λόγω Κέντρο Υγείας, το μετέφερε ο θείος του στην καρότσα ενός φορτηγού, κάνοντας φορείο ένα παντζούρι μπαλκονόπορτας που ξήλωσε από διπλανή στον τόπο του ατυχήματος οικοδομή!!!
Μετά από αυτό και αφού από την θεωρία του κινδύνου ζωής των ανθρώπων της περιοχής περάσαμε πια στην πράξη, περιμένω τους ίδιους, εξαιρετικά «ευαίσθητους» και «αγανακτισμένους» τότε πολίτες, να πράξουν τουλάχιστον το ίδιο που έπραξαν και τότε… Αν βεβαίως τους το επιτρέψει ο σύντροφος Πολάκης!!! Περιμένω….”.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ