Τον πρόεδρο και το νέο Προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος εξέλεξε η νέα Κεντρική Διοίκηση, που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου 2016, και συνεδρίασε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017. Στο νέο Προεδρείο εκλέχθηκε και το μέλος του Περιφερειακού Τμήματος Δωδεκανήσου κ. Μιχαήλ Μιχαήλ (ο οποίος διετέλεσε επί σειράν ετών πρόεδρος).
Στη θέση του Προέδρου επανεξελέγη ο Κωνσταντίνος Κόλλιας. Η σύνθεσή του Προεδρείου είναι η ακόλουθη:
Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Α´ Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.
Β´ Αντιπρόεδρος: Σταύρος Τραγάνης.
Γεν. Γραμματέας: Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου.
Οικονομικός Επόπτης: Κωνσταντίνος Μανούσος.
Μέλη: Χρήστος Αγγελόπουλος, Παναγιώτης Αλεβιζάκης, Γιώργος Αμπαρτζάκης, Ιωάννης Διονυσόπουλος, Σάκης Ιωαννίδης, Πελοπίδας Καλλίρης, Ευφροσύνη Καραγιάννη, Μιχαήλ Μιχαήλ, Αλέξανδρος Πουλιάσης, Κώστας Ταγγίρης.
Μιλώντας στην «δ» ο κ. Μιχαήλ, υπογράμμισε τα εξής:
«Η κεντρική διοίκηση του ΟΕΕ συγκροτήθηκε σε σώμα, μετά τις εκλογές που είχαν διεξαχθεί. Η παράταξή μας ‘Αιγαίο, Ανεξάρτητοι Οικονομολόγοι, Λογιστές, Φοροτέχνες’ κατάφερε να εκλέξει έναν αντιπρόσωπο και να λάβει μια έδρα στο ανώτατο διοικητικό όργανο του ΟΕΕ. Αυτό αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση των Οικονομολόγων της Δωδεκανήσου, διότι είναι η πρώτη φορά που μία περιφερειακή – χωρική παράταξη, χωρίς αναφορές σε πολιτικά κόμματα, κατακτά μια έδρα στο ανώτατο αυτό όργανο σε πανελλαδικό επίπεδο. Πραγματικά, κι εγώ προσωπικά αισθάνομαι μεγάλη την ευθύνη αυτής της εκπροσώπησης της περιφέρειάς μας και θέλω να ευχαριστήσω –και εκ μέρους της παράταξής μας και εγώ προσωπικά από καρδιάς- όλους τους συναδέλφους που πίστεψαν σε αυτή την μεγάλη πορεία η οποία ξεκίνησε από το 2010 ώστε η Δωδεκάνησος να αποκτήσει αυτή την έδρα στο ανώτατο όργανο του ΟΕΕ. Και το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε τόσο προς την οικονομική κοινότητα όσο και προς τους συντοπίτες μας, είναι ότι μπορούμε να κατακτήσουμε και να πετύχουμε πολλά, αρκεί να πορευόμαστε συντεταγμένα και να είμαστε αλληλέγγυοι».
Σε κεντρικό επίπεδο πλέον, ο κ. Μιχαήλ είπε ότι «Στόχος μας είναι να προασπίσουμε το επάγγελμα του οικονομολόγου και τους συναδέλφους μας και φυσικά, να παρεμβαίνουμε για θέματα της τοπικής κοινωνίας ώστε να υπάρχουν τεκμηριωμένες προτάσεις σε διάφορα ζητήματα που ανακύπτουν και είναι αρνητικά και επιβαρυντικά για τον τόπο μας».
Είπε ακόμη, πως θα προτείνει στην κεντρική διοίκηση του ΟΕΕ να παραστεί στην Ρόδο ο πρόεδρος του κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, για την παρουσίαση της έρευνας – μελέτης που εκπόνησε το Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για την επανένταξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τον Στόχο Περιφερειακής Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης, (Στόχος 2) στον Στόχο Σύγκλισης (Στόχος 1), και η οποία έχει παραδοθεί στον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο.
Θυμίζουμε πως σε τοπικό επίπεδο η διοίκηση του ΟΕΕ έχει ήδη συγκροτηθεί σε σώμα από τις 9 Ιανουαρίου 2017 ως ακολούθως:
Πρόεδρος: Ζωγραφίδης Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος: Κερανίδη Ελένη, Γεν. Γραμματέας: Αυγερινού – Παναγιώτου Αυγερινός, Οικονομικός Επόπτης: Κασέκας Φώτης
Μέλη: Μιχαήλ Μιχαήλ, Λουκαράς Χαράλαμπος, Παπακωνσταντίνου Αναστασία.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ