Με την παρουσία εκπροσώπων του ΕΒΕΔ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των μελών της, έκοψε χθες την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η ΑΝΔΩ. Η πρόεδρος  κα Βασιλική Ξεπαπαδάκη, είπε ότι δεν θέλησε να προβεί σε τυπικό απολογισμό πεπραγμένων και συνεχάρη το προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλλει και που αποτελούν την δύναμη της ΑΝΔΩ.
«Θέλω να τους συγχαρώ όλους γιατί κατάφεραν κάτω από αντίξοες συνθήκες για άλλη μια φορά, να υποβάλουν επιτυχώς ακόμη μία πρόταση για την νέα προγραμματική περίοδο, η οποία και εγκρίθηκε. Τα Δωδεκάνησα, που βάλλονται πανταχόθεν (και από το κεντρικό κράτος και από τις γενικότερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας) έχουν για ακόμη μια φορά έναν σύμμαχο στο πλευρό τους».
Η διευθύνουσα σύμβουλος κα Ρένα Παυλάκη, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Ήταν εξαιρετικά δημιουργική η χρονιά που πέρασε και έβαλε τις βάσεις για τα επόμενα 6-7 χρόνια, όσο δηλαδή θα διαρκέσει ο χρόνος απορρόφησης του νέου αυτού προγράμματος, που εγκρίθηκε πριν από ένα μήνα. Είναι μια εξαιρετική ομάδα η οποία ξέρει πάρα πολύ καλά την δουλειά της και αυτό φαίνεται στην πράξη».
Αναφερόμενη στο πρόγραμμα αυτό είπε ότι φέρνει 10εκ. ευρώ στα Δωδεκάνησα, σε μια περίοδο πάρα πολύ δύσκολη, όπου αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο τόπος τα έχει πολύ μεγάλη ανάγκη. Τα χρήματα αυτά απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα και θα αξιοποιηθούν κυρίως στον αγροτικό τομέα –χωρίς να αποκλείεται ο πολιτισμός, ο τουρισμός και μικρής κλίμακας δημόσια έργα. Απευθύνεται, όμως, κυρίως στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και με δεδομένο ότι στόχος είναι να κρατηθεί ο κόσμος κυρίως στα μικρά νησιά, να στηριχθούν οι προσπάθειες για τέτοιες δράσεις μεσούσης αυτής της κρίσης, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό.
«Η ΑΝΔΩ είναι εδώ για να βοηθήσει όσους θέλουν να κάνουν χρήση αυτών των κονδυλίων, να τους στηρίξει με την τεχνογνωσία που διαθέτει έχοντας πολύ μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση αυτών των προγραμμάτων. Ήταν αποτέλεσμα μιας μακράς περιόδου διαβούλευσης με ανθρώπους από τα νησιά, από χωριά, με φορείς κ.λπ. με συνέπεια το πρόγραμμα να κινηθεί από κάτω προς τα πάνω. Δηλαδή το πρόγραμμα συντάχθηκε μέσω της κοινωνίας ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές της ανάγκες. Είναι μια συλλογική δουλειά η οποία αποτυπώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» τόνισε η κ. Διακίδη.
Τα 10 εκ. ευρώ περίπου αποτελούν ένα ποσό που κατατάσσεται στην έκτη θέση σε αναπτυξιακό χαρακτήρα κατάταξης για τα χρήματα που θα εισρεύσουν στην περιοχή ενώ πάνω από τα Δωδεκάνησα είναι μεγάλες Περιφέρειες, όπως η Χαλκδιδική, η Κρήτη, η Θεσσαλονίκη, η Πελοπόννησος κ.λπ. χωρίς μεγάλες διαφορές στα ποσά.
Αναφερόμενος στα προγράμματα, ο διευθυντής κ. Κώστας Ζήφος, είπε: «Κάθε έξι χρόνια, υπάρχει πάντα ένα κενό στα προγράμματα. Αυτή η χρονική περίοδος ήταν το 2016 που ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για την ΑΝΔΩ που έβαλε ‘πλάτη’. Όλοι οι εργαζόμενοι προσπάθησαν πολύ για το αποτέλεσμα. Στην ΑΝΔΩ οι αποφάσεις είναι ομόφωνες και ευχαριστώ το συμβούλιο που μας στηρίζει πάντα γιατί αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας, η καλή συνεργασία».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ