Τοπικές Ειδήσεις

“Ασφυκτικές καταστάσεις” επικρατούν και φέτος στον ΟΑΕΔ!

«Μαύρες» γιορτές έκαναν αρκετοί ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου. Παραπονούμενοι προς την «δημοκρατική» κάποιοι συμπολίτες μας, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, αφού δεν πήραν ούτε τον μισθό τους, ούτε και το δώρο των Χριστουγέννων που κανονικά έπρεπε να καταβληθεί από τις 9 Δεκεμβρίου 2019!
Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, έχουν εκφράσει επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια την διαμαρτυρία τους για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται συστηματικά, κάθε χρόνο τέτοια εποχή και μάλιστα, πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
«Είναι άδικο να μένουν χωρίς επίδομα και δώρο αρκετοί εργαζόμενοι και μάλιστα αυτές τις εορταστικές ημέρες, επειδή το κατάστημα του ΟΑΕΔ Ρόδου, δεν θέλει να βοηθήσει. Εμείς ως Σωματείο και το ΕΚΡ έχουμε κάνει επανειλημμένως παρεμβάσεις και κάθε χρόνο ζητάμε τόσο από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στην Αθήνα όσο και από τα συναρμόδια υπουργεία, να βοηθήσουν την κατάσταση, αλλά δεν ακούγονται τα αιτήματά μας. Ο ΟΑΕΔ Ρόδου έχει 25 άτομα προσωπικό και δεν μπορεί να διεκπεραιώσει τον όγκο των αιτήσεων για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας, ενώ ο ΟΑΕΔ Αρχαγγέλου, με 5 άτομα προσωπικό και με δύο που στείλαμε εμείς από το Σωματείο, κατάφερε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες εδώ και ένα μήνα! Και μιλάμε ότι εξυπηρετεί 7.500 – 8.000 εργαζόμενους. Η διοίκηση του ΟΑΕΔ Ρόδου, επιμένει κάθε χρόνο να ακολουθεί την ίδια πρακτική, ταλαιπωρώντας τους εργαζόμενους. Είναι κρίμα…» δήλωσε στην «δ» ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Θανάσης Σταμούλης.
Υπολογίζεται ότι το 2019, εργάστηκαν στο νησί της Ρόδου, περίπου 17.000 άτομα που απασχολούνται ως ξενοδοχοϋπάλληλοι και γενικότερα σε τουριστικές επιχειρήσεις.
Όπως έγραψε η «δ», μόνον ο ΟΑΕΔ Ρόδου εξυπηρετεί τις Καλυθιές, την Ψίνθο, τον Έμπωνα, την Σορωνή, την Θολό, την Κρεμαστή, την Ιαλυσό, την πόλη της Ρόδου μέχρι και το Φαληράκι, ενώ τις περιοχές από το Φαληράκι έως τη Νότια Ρόδο, τις εξυπηρετεί, ο ΟΑΕΔ Αρχαγγέλου.
Επιπλέον, το κατάστημα της Ρόδου εξυπηρετεί τα νησιά της Χάλκης, του Καστελορίζου, της Σύμης, της Κάσου και της Καρπάθου. Σε αυτά τα νησιά, υπάρχουν ανταποκριτές του οργανισμού που παραλαμβάνουν τα δικαιολογητικά και τα αποστέλλουν στην Ρόδο ενώ οι δικαιούχοι μεταβαίνουν στο νησί μας και εξυπηρετούνται αυθημερόν ‘κατά προτεραιότητα’.
Πέρσι, μόνον ο ΟΑΕΔ Ρόδου εξυπηρέτησε περίπου 14.500 άτομα (συν τα νησιά) ενώ φέτος, ο αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει τις 15.000 καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, εντάχθηκαν στους καταλόγους νεαροί από 18 και πάνω (ως νέο εργατικό δυναμικό).
Τέλος, όσον αφορά την κατάρρευση της Thomas Cook ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Σταμούλης είπε ότι «δεν σημειώθηκαν προβλήματα με τους εργαζόμενους που απασχολήθηκαν σε επιχειρήσεις οι οποίες είχαν σχέση με τον οργανισμό. Θα δοθεί ένας μήνας παραπάνω ανεργία με 80 ένσημα (όχι τα 101 ένσημα). Επιπλέον, ως Σωματείο ζητήσαμε να αυξηθεί ο χρόνος της χορήγησης των επιδομάτων ανεργίας για όλους τους δικαιούχους από τρεις μήνες, σε περισσότερους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Αθηνα    24.01.2020 11:13

    24/1 και δεν έχουμε πάρει ούτε ένα μήνα επιδόματος ούτε το δώρο του ΟΑΕΔ.. ξεφτίλα

Σχολιασμός άρθρου