Ειδήσεις

Ιερέας κατηγορήθηκε για «ηλεκτρονική» πειρατεία

Για την 6η Οκτωβρίου 2015 αναβλήθηκε χθες, από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο για πειρατεία έναν ιερέα.
Ο ιερέας, ηλικίας σήμερα 35 ετών, ασκεί και το επάγγελμα του ηλεκτρονικού αναλαμβάνοντας εργασίες τοποθέτησης κεραιών και δορυφορικών συστημάτων, κυρίως στο Δήμο Καμείρου.
Είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως την 19η Ιουνίου 2013 σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και σε χρηματική ποινή 3.500 ευρώ με 3ετή αναστολή.
Φέρεται την 16η Δεκεμβρίου 2009 και περί ώρα 16:28 μέσω της σύνδεσης Internet που διατηρεί ο πεθερός του στον ΟΤΕ να είχε θέσει σε λειτουργία δικτυακό δορυφορικό αποκωδικοποιητή μάρκας DREAMBOX, στον οποίο είχε εγκαταστήσει παράνομα κατάλληλο λογισμικό και διαμοίραζε μέσω Διαδικτύου (Internet) σε τουλάχιστον δέκα χρήστες – Internet – κατόχους όμοιων δορυφορικών συσκευών, ηλεκτρονικά «κλειδιά» αποκωδικοποίησης – αποκρυπτογράφησης μιας παράνομης κάρτας πρόσβασης τύπου Gamma στις συνδρομητικές υπηρεσίες του μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών NOVA.
Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες διενήργησαν το μεσημέρι της 4ης Φεβρουαρίου 2010 νομότυπη έρευνα στην οικία τόσο του κατηγορουμένου όσο και του πεθερού του, όπου και διαπιστώθηκε ότι κατείχε και είχε θέσει σε λειτουργία εξοπλισμό μέσω του οποίου διαμοίραζε σε άλλους χρήστες στο Internet με δορυφορικούς αποκωδικοποιητές μάρκας DREAMBOX, ηλεκτρονικά «κλειδιά» αποκωδικοποίησης -αποκρυπτογράφησης πρόσβασης στις συνδρομητικές υπηρεσίες του μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών NOVA, καθώς και συσκευή παράνομου προγραμματισμού καρτών θέασης δορυφορικών τηλεοπτικών καναλιών.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του πεθερού του ένας δικτυακός δορυφορικός αποκωδικοποιητής μάρκας DREAMBOX συνδεδεμένος στο διαδίκτυο και ο οποίος περιείχε σε ειδική υποδοχή λευκή κάρτα τύπου Gamma.
Στη συγκεκριμένη κάρτα είχαν φορτωθεί με ηλεκτρονικό σύστημα κλειδιά πρόσβασης στο δίκτυο της NOVA και αποτελούσε ουσιαστικά “κλώνο” γνήσιας κάρτας του συγκεκριμένου δορυφορικού δικτύου.
Στην οικία του παπά βρέθηκαν δύο δικτυακοί δορυφορικοί αποκωδικοποιητές μάρκας DREAMBOX, ένας σκληρός δίσκος Η/Υ, μία συσκευή για τον προγραμματισμό κυρίως παράνομων καρτών τύπου Gamma θέασης δορυφορικών τηλεοπτικών καναλιών, 11 κάρτες τύπου Gamma και μια κάρτα θέασης δορυφορικών καναλιών του τηλεοπτικού μπουκέτου NOVA.
Αρμόδιος υπάλληλος της MULTICHOICE γνώρισε στους αστυνομικούς ότι η μέχρι σήμερα ζημία της εταιρείας από την παράνομη δραστηριότητα του παπά εκτιμάται ότι ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στο ποσό των 25.200 ευρώ.
Ο ιερέας έχει καταθέσει ότι είχε αγοράσει τις άδειες από κωδικούς κάρτες Gamma που βρέθηκαν στην κατοχή του από το Internet και ότι με τη χρήση του ειδικού μηχανήματος που βρέθηκε στην κατοχή του και υπολογιστή είχε κατορθώσει να “σπάσει” τους κωδικούς της NOVA με μια εξ’ αυτών την οποία και χρησιμοποίησε προκειμένου να διαθέτει μέσω του Internet κλειδιά στην οικία του και στην οικία του πεθερού του αλλά και σε ακόμη 5 συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα.
Σημειώνεται δε ότι είχε ζητήσει συνεργασία με την NOVA για την τοποθέτηση δορυφορικών της συστημάτων!!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου