Ειδήσεις

Υπέρ της συνεννόησης για το μεταναστευτικό στη Βουλή ο Ηλίας Καματερός

Μιλώντας σήμερα στην επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης όπου παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν οι Δήμαρχοι των πέντε νησιών με hot-spot Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Χίου Μανώλης Βουρνούς, Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Κω Γιώργος Κυρίτσης, Λέρου Μιχάλης Κόλιας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου πρότεινε την συνεννόηση των Δημάρχων με τους αρμόδιους Υπουργούς για να βρεθούν πρακτικές λύσεις στην κατεύθυνση των κοινών προθέσεων και προτάσεων για αποσυμφόρηση, επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και επιστροφής, καθώς και στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων – μεταναστών.
Τόνισε ότι το μεταναστευτικό δεν προσφέρεται για πολιτική και κομματική εκμετάλλευση και έχουμε ευθύνη όλοι να μην ενισχύουμε τις ακροδεξιές απόψεις, καλλιεργώντας τον φόβο και την ξενοφοβία.
Θεωρούμε είπε ότι πρέπει να προστατέψουμε την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας με ότι, αρνητικά έχει.
Απάντησε ακόμα στον Δήμαρχο Κω ότι τα προβλήματα το 2015-2016 δημιουργήθηκαν, από την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να δημιουργηθεί χώρος υποδοχής και πως τώρα που υπάρχει αποδείχθηκε ότι δίνει λύσεις. Απόδειξη η μεγάλη τουριστική αύξηση χωρίς προβλήματα από το μεταναστευτικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση του Δημάρχου Κω για ισοκατανομή των προσφύγων – μεταναστών σε όλους τους Δήμους και πως η Κως μπορεί να κρατήσει αυτούς που της αναλογούν, ανοίγει το δρόμο για συνεννόηση σε όφελος του νησιού και της ευρύτερης περιοχής, άσχετα από τις δυσκολίες υλοποίησης της.

Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου