Ειδήσεις

Ανεπιθύμητοι οι κυβερνητικοί στο Σωματείο Ξεν/λων Ρόδου

Δεν συμμερίζονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου τη διάχυτη ικανοποίηση για την επιτυχία της φετινής τουριστικής περιόδου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, Θανάση Σταμούλη οι εργαζόμενοι δεν καρπώθηκαν τα οφέλη της αυξημένης τουριστικής κίνησης, ενώ προβλέπεται να υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία με την επεξεργασία των αιτήσεων ανεργίας, δεδομένου ότι έχουν αποχωρήσει από τον ΟΑΕΔ τρεις υπάλληλοι. Πέρυσι που η υπηρεσία διέθετε περισσότερο προσωπικό, υπήρξαν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις με την πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας.
«Έχουν αρχίσει ήδη να καταθέτουν οι συνάδελφοι τις αιτήσεις ανεργίας στον ΟΑΕΔ. Προσωπικά εκτιμώ ότι φέτος θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση συγκριτικά με πέρυσι όσον αφορά την επεξεργασία των αιτήσεων ανεργίας και την πληρωμή των επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ Ρόδου, λόγω αποχώρησης τριών υπαλλήλων. Εύχομαι να διαψευστώ, αλλά αν κρίνω από τα περσινά δεδομένα, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα αποφευχθούν τα προβλήματα. Οφείλω βέβαια να πω ότι στον ΟΑΕΔ Αρχαγγέλου τα πράγματα λειτουργούν τάχιστα. Όσοι συνάδελφοι κατάθεσαν εκεί τα χαρτιά τους πήραν άμεσα ημερομηνία πληρωμής. Κι εγώ εκεί καταθέτω τη δική μου αίτηση. Αν θέλουν, μπορούν να κάνουν το ίδιο και οι συνάδελφοι», είπε ο κ. Σταμούλης.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι
Για μία ακόμη φορά με το τέλος της τουριστικής περιόδου, έμειναν απλήρωτοι εργαζόμενοι. Πρόκειται ωστόσο για μεμονωμένες περιπτώσεις, οι οποίες είναι γνωστές από το παρελθόν. Στους εργαζόμενους οφείλονται μισθοί τριών μηνών. Πρόσφατα ενημερώθηκε το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και για τέταρτο μικρό ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας που πλήρωσε στους εργαζόμενους μόνο ένα μισθό και οφείλει άλλους πέντε! Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο εργάζονται τρία μέλη της ίδιας οικογένειας που έχουν έρθει πλέον σε απόγνωση, όπως υποστηρίζουν συνάδελφοί τους.
«Με τη λήξη της τουριστικής περιόδου ενημερωθήκαμε για 3-4 περιπτώσεις ξενοδοχείων που άφησαν απλήρωτο προσωπικό. Πρόκειται δε για γνωστές περιπτώσεις από το παρελθόν. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κακώς αφήνουν να λειτουργούν αυτά τα ξενοδοχεία, τα οποία λειτουργούν τελικά σε βάρος των εργαζόμενων. Κανονικά θα έπρεπε να τους είχε αφαιρεθεί η ασφαλιστική ενημερότητα. Έτσι παίρνουν στο λαιμό τους εκατοντάδες εργαζόμενους.
Μπορεί η φετινή σεζόν να πήγε καλά για τον ξενοδοχειακό κλάδο, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους εργαζόμενους. Με διάφορα τερτίπια οι εργοδότες ροκάνισαν τους μισθούς των υπαλλήλων τους. Κανονικά θα έπρεπε να υποχρεούνται οι επιχειρήσεις να εφαρμόζουν τις συλλογικές συβάσεις εργασίας. Έπρεπε να το επιβάλλει αυτό το Κράτος», δηλώνει ο κ. Σταμούλης ο οποίος επισημαίνει ότι καλό θα κάνουν οι κυβερνητικοί υπουργοί να μην περάσουν από τα γραφεία του σωματείου τους, καθώς όλα όσα υπόσχονταν όλα αυτά τα χρόνια, δεν τα τήρησαν.
«Δεν θα ανεχθούμε κανένα υπουργό της Κυβέρνησης να έρθει να μας λέει όλες αυτές τις αρλούμπες που μας έλεγε όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον τους έχουμε πάρει είδηση και θα τους αφήσουμε στο περιθώριο», τονίζει με νόημα ο κ. Σταμούλης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου