Ειδήσεις

Εκθεση – κόλαφος: Ουραγός η Ελλάδα στην Ευρώπη σε βασικούς τομείς πρόνοιας

Η Ελλάδα είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες στην ΕΕ εξαιτίας της κρίσης, υποστηρίζει έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου Bertelsmann.
Σύμφωνα με την έκθεση Social Inclusion Monitor Europe για φέτος, η χώρα κατατάσσεται στην τελευταία (28η θέση) λόγω της (χαμηλής) βαθμολογίας της στους τομείς της πρόληψης της φτώχειας, των ίσων ευκαιριών για εκπαίδευση, της πρόσβασης στην αγορά εργασίας, στην κοινωνική συνοχή χωρίς διακρίσεις, στην υγεία και την διαγενεακή δικαιοσύνη.
Με άριστα το δέκα, η Ελλάδα βαθμολογείται με 3,61, έναντι 3,51 της προτελευταίας Ρουμανίας και 5,63 που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ. «Πρωταθλήτριες» της κοινωνικής δικαιοσύνης σύμφωνα με την έρευνα αναδεικνύονται οι σκανδιναβικές χώρες (Σουηδία, Δανία, Φινλανδία) και η Ολλανδία.

«Το 36% του ελληνικού πληθυσμού αντιμετωπίζει άμεσα την απειλη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και τα Μνημόνια επιδείνωσαν τα υφιστάμενα κοινωνικά προβλήματα», αναφέρεται στην μελέτη του ινστιτούτου Bertelsmann.
“Το μέλλον των νέων στην αγορά εργασίας είναι αβέβαιο, με το ποσοστό ανεργίας στις ηλικίες 15-24 ετών να έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2008 στο 52,4%. Το 2014, το 28,4% των νέων ηλικίας 20-243 ετών ούτε εργαζόταν, ούτε συμμετείχε σε κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης. Εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, αυτό το υψηλό ποσοστό αδρανών νέων απειλεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα μακροπρόθεσμα», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Ημερησία

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου