Ειδήσεις

Ανδρεάδης: Μεγάλος στόχος μας η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού

Στον μεγάλο στόχο της επόμενης τουριστικής χρονιάς προσδιόρισε ο Ανδρέας Ανδρεάδης σε δήλωσή του με αφορμή την έναρξη της έκθεσης τουρισμού World Travel Market 2015 στο Λονδίνο.

Αυτός δεν είναι άλλος από τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, ο τομέας του τουρισμού, παρά τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, έχει καταγράψει από την αρχή της κρίσης εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης, συνεισφέροντας πέντε επιπλέον μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας, αμβλύνοντας όσο κανένας άλλος τομέας της ελληνικής οικονομίας την ανεργία και ενισχύοντας σταθερά τα έσοδα του κράτους και τις τοπικές οικονομίες.

Όπως ανέφερε, τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία των προκρατήσεων και για το 2016 από την αγορά της Αγγλίας παρουσιάζουν μονοψήφιο θετικό πρόσημο, με εξωγενείς παράγοντες όπως η ισοτιμία ευρώ – στερλίνας και η αστάθεια των «ισλαμικών προορισμών», συμπεριλαμβανόμενης και της γειτονικής Τουρκίας, να βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι τα πρώτα αυτά στοιχεία δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίζουν τον τομέα από τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, το ελληνικό τουριστικό προϊόν πρέπει να ξεπεράσει σειρά άμεσων προκλήσεων όπως η υπερφορολόγηση, ο υψηλός αθέμιτος ανταγωνισμός των πειρατικών καταλυμάτων, η τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και της ρευστότητας των επιχειρήσεων, καθώς και η επίλυση των σημαντικών εμποδίων στην χορήγηση βιομετρικής βίζας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου