Διάβαζα εξ αφορμής της κιτς παρουσίας Καμμένου για να γιορτάσει την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, πολλά άλλα τα οποία γίνονται κατά καιρούς ανά την χώρα, για διάφορα ιστορικά γεγονότα της αρχαιότητας.
Το παρακάτω όμως, όσο και να θέλεις να βάλεις νερό στο κρασί σου δεν καταπίνεται με τίποτε…
Απολαύστε το:
«Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, κάποτε (πολύ παλιά είναι η αλήθεια) ήταν δήμαρχος Αθηναίων. Και -όπως οι περισσότεροι θα θυμάστε- τον ένοιαζε περισσότερο η δημόσια εικόνα του και οι φανταχτερές εκδηλώσεις, παρά τα πεζοδρόμια και οι βασικές ανάγκες της πόλης. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, λοιπόν, τα έβαλε κάτω, διάβασε βιβλία, άνοιξε κιτάπια και κατάστιχα και είδε πως δεν είχε υπογραφεί η λήξη του Πελοποννησιακού Πολέμου. Τι πιο φυσιολογικό από το να το κάνει ο ίδιος! Ο τότε δήμαρχος Αθηναίων μετέβη στη Σπάρτη, συνάντησε τον ομόλογό του Δημοσθένη Ματαλά, συνέταξαν από κοινού κείμενο και το υπέγραψαν. Και το συνέταξαν όπως αρμόζει στην περίπτωση. Με περισπωμένες, δασείες και λεξικό που θα ζήλευε ακόμη κι ο Λεωνίδας. Το κείμενο της συνθήκης αναφέρει:

«Σήμερα, 10 Μαρτίου 1996, στὴν πρωτεύουσα τῆς Λακεδαίμονος, ὁ δήμαρχος Ἀθηναίων καὶ ὁ δήμαρχος Σπαρτιατῶν ἐκφράζουν τὴ βαθύτατη θλίψη τους γιὰ τὴν πολυαίμακτη σύρραξη τῶν δύο κορυφαίων πόλεων τῆς ἀρχαίας Ἑλλάδος καὶ διακηρύττουν τὴν λήξη μὲ ὅρους ἰσοτιμίας ἀναδρομικὰ τοῦ καταστροφικοῦ ἐκείνου πολέμου «Ἀθηναίων καὶ Πελοποννησίων» καὶ τὴν ἐμπέδωση ἀρρήκτων μεταξὺ τῶν δύο πόλεων δεσμῶν φιλίας καὶ συνεργασίας, μὲ ἠθικὸ ἔρεισμα καὶ τὴν ἀρχαία ἱστορικὴ μεγαλουργία τους. Ὁ Δήμαρχος Σπαρτιατῶν Δημοσθένης Ματάλας Ὁ Δήμαρχος Ἀθηναίων Δημήτρης Ἀβραμόπουλος»

Ποτέ δεν είναι αργά…

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ