Ειδήσεις

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού- εκδηλώσεις από σχολεία της Ρόδου

“Ρατσισμός και Διαφορετικότητα. Όλοι διαφορετικοί Όλοι ίσοι”-

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.
Η πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου 2014 με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Δωδ/σου, κα. Φατσέα Αδαμαντία, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, τους συλλόγους διδασκόντων των: 8ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, 1ου Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Ρόδου, 2ου Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Ρόδου και Πρότυπου Πειραματικού Ειδικού Σχολείου Ρόδου, στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/μιας και Β/μιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, πρόκειται να παρουσιάσουν αθλητικές – παιδαγωγικές εκδηλώσεις στην πλατεία Δημαρχείου τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, με θέμα: “Μέσα απ΄τις αθλητικές ασκήσεις, λέμε ΟΧΙ στις διακρίσεις” από τις 12:00 έως 14:00.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του κ. Παρδαλού Στέργου αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου και του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας Δωδ/σου.
Στους μαθητές και στις μαθήτριες που θα συμμετέχουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, χορηγία από τις «Γραφικές Τέχνες – Τυπογραφείο, 1985» του κ. Ν. Χατζηκαλημέρη.
Θα ήταν τιμή και χαρά να παρευρεθείτε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου