Ειδήσεις

Ποιοι ξοδεύουν τα περισσότερα σε ταξίδια στην Ευρώπη;

Εικόνα τριών ταχυτήτων παρουσιάζει η Ευρώπη και στις δαπάνες των κατοίκων της ανά ταξίδι. Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη βάζουν βεβαίως οι κάτοικοι των κρατών- μελών με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά ανεργίας.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat και έχει στηριχθεί σε στοιχεία του 2017, οι κάτοικοι της Ε.Ε. δαπανούν κατά μέσο όρο 377 ευρώ ανά ταξίδι.

EUROSTAT

Πολύ υψηλότερα του μέσου όρου βρίσκονται οι πολίτες του Λουξεμβούργου διαθέτοντας κατά μέσο όρο 769 ευρώ ανά ταξίδι, ενώ ακολουθούν οι Αυστριακοί (641 ευρώ) αλλά και οι πολίτες της Μάλτας (633 ευρώ). Οι Δανοί δαπανούν περίπου 618 ευρώ ανά ταξίδι, οι Βέλγοι 570 ευρώ και οι Γερμανοί 529 ευρώ.

Οι Έλληνες μετά την πολυετή κρίση είναι λογικό να ξοδεύουν λιγότερα του μέσου όρου και συγκεκριμένα 307 ευρώ ανά ταξίδι.

EUROSTAT

Και πάλι όμως το ποσό που διαθέτουν οι Έλληνες τουρίστες είναι πολύ υψηλότερο από τις δαπάνες ανά ταξίδι των Πορτογάλων (156 ευρώ), Λετονών (155 ευρώ), Βούλγαρων (153 ευρώ) ή των Ούγγρων (161 ευρώ). Τα λιγότερα χρήματα όλων ανά ταξίδι διαθέτουν οι Τσέχοι (140 ευρώ) και οι Ρουμάνοι (135 ευρώ).

naftemporiki.gr 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου