Τοπικές Ειδήσεις

Δόθηκαν από τον δήμαρχο Pόδου οι πρώτες κατευθύνσεις για την πολιτική που θα ασκήσει ο Δήμος

«Λευκή επιταγή» για την διαχείριση των λεπτομερειών της σύμπραξης μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων «Με Δύναμη για τη Ρόδο» και «Ροδίων Οραμα», ενόψει της προγραμματισμένης για σήμερα συνάντησής του με τον επικεφαλής κ. Στράτο Καρίκη, «υπέγραψαν» το απόγευμα της Κυριακής στον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, στην πρώτη συγκέντρωση της παρατάξεως, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους στον Δήμο Ρόδου και οι 20 εκλεγμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Μέσα από μια άκρως δημοκρατική διαδικασία και χωρίς να υπάρξουν «παραφωνίες» ή «επιφυλάξεις», οι σύμβουλοι της παρατάξεως «Με Δύναμη για τη Ρόδο» εξέφρασαν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στις πρωτοβουλίες του νέου δημάρχου Ρόδου, ο οποίος έδωσε προηγουμένως το στίγμα της πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καμπουράκης πέρασε την Κυριακή το απόγευμα την πόρτα του δημαρχιακού μεγάρου μετά την άφιξή του από την Σύρο, όπου παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Είχε την πρώτη συνάντηση εργασίας με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Με Δύναμη για τη Ρόδο» και στενούς συνεργάτες του, στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου.
«Οι συμπολίτες μας περιμένουν να διαπιστώσουν μια νέα αρχή στο νησί μας. Είναι δική μας ευθύνη και δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, συζητώντας με τους συνεργάτες του για τις άμεσες προτεραιότητες, στις οποίες επικεντρώθηκε η νέα δημοτική αρχή από χθες το πρωί.
Ο δήμαρχος Ρόδου απευθυνόμενος στους συμβούλους της παρατάξεώς του κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει να πορευτούν ενωμένοι και με αίσθημα ευθύνης τονίζοντας ότι όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο στο εσωτερικό της παρατάξεως.
Στόχος τους, όπως τόνισε είναι να δημιουργήσουν μια «πόλη που θα λάμπει» από κάθε άποψη για να «πάει μπροστά» τονίζοντας ότι τα έργα που έχει δρομολογήσει η απελθούσα δημοτική αρχή για το 2020 δεν επαρκούν.
Ο κ. Καμπουράκης κατέστησε επίσης σαφές ότι όλοι οι σύμβουλοι, ακόμη και εκείνοι που δεν εξελέγησαν θα αξιοποιηθούν, ενώ γνωστοποίησε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για την ενημέρωση των τοπικών συμβουλίων και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητά του την λήψη μέριμνας για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών.
O δήμαρχος Ρόδου συγκάλεσε μάλιστα για τον σκοπό αυτό σύσκεψη χθες στον Δήμο Ρόδου με την συμμετοχή των κ.κ. Γ. Χατζάκη, διευθυντή Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Χαράλαμπου Λαμπρίδη, διευθυντή Πολεοδομικών Εφαρμογών, Αννας Παρασκευοπούλου, διευθύντριας Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων, Αλέξανδρου Μπεκιάρη, διευθυντή Τεχνικών Εργων και Υποδομών και Κώστα Βασιλώττου προϊσταμένου Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Εργων.
Αφού ζήτησε να ληφθεί μέριμνα για την καταγραφή και την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων των σχολικών κτηρίων και των παιδικών σταθμών ο δήμαρχος Ρόδου ζήτησε να ανατεθεί άμεσα σε ομάδα μηχανικών η καταγραφή όλων των προβλημάτων προκειμένου να ληφθεί και μάλιστα άμεσα μέριμνα για την ασφάλεια των σχολικών συγκροτημάτων και για την αδειοδότηση των κυλικείων εντός αυτών.
Ακολούθησε σύσκεψη με την Πολιτική Προστασία αλλά και με τους νομικούς συμβούλους του Δήμου Ρόδου.
ΔHMHTPHΣ KPHTIKOΣ:
Δε συναντήθηκα και ούτε ζήτησα να συναντηθώ
με τους κ.κ. Καμπουράκη
και Καρίκη για μετεκλογική συνεργασία
Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας “δημοκρατική της Ρόδου” έχω να δηλώσω τα εξής: Ουδέποτε ζήτησα συνάντηση με τον νέο δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στράτο Καρίκη ενώ δεν υπήρξε και καμία συνάντηση με κανέναν από τους δύο ή και με τους δύο μαζί μέχρι σήμερα, με θέμα τη μετεκλογική μας συνεργασία.
Το μόνο που δήλωσα και επαναλαμβάνω μετεκλογικά απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είναι ότι εφ’ όσον συμμετείχα σε μία εκλογική διαδικασία υπό το νόμο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» ο οποίος προβλέπει τις συνεργασίες , είμαι ανοιχτός σε συζήτηση αν και εφόσον ο νέος δήμαρχος το ζητήσει. Τα υπόλοιπα αποτελούν δημοσιογραφικά σενάρια και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Και επειδή το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν διάφορα τέτοια σενάρια για δήθεν προθέσεις της παράταξης, δηλώνω κατηγορηματικά ότι οποιαδήποτε απόφαση παίρνει η “Ρόδος Αξιών” αναφορικά με την παραπέρα στάση της στο δημοτικό συμβούλιο, θα γίνεται γνωστή μόνο από εμένα με επίσημη ανακοίνωση.
Ο επικεφαλής της
“Ρόδος Αξιών”
Δημήτρης Κρητικός
Ιατρός πνευμονολόγος

Έλεγχος σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού με απόφαση του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη
Από το Δήμο Ρόδου ανακοινώθηκαν χθες τα ακόλουθα:
Κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου θα πραγματοποιήσουν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο συστηματικούς ελέγχους σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού, ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους, με στόχο την τήρησή της νομιμότητας στην ασφάλεια των μαθητών και των μαθητριών.
Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης κάλεσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 2.9.2019 σε σύσκεψη τα διευθυντικά στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και ζήτησε να συσταθούν άμεσα κλιμάκια μηχανικών που θα αναλάβουν τους ελέγχους σε όλα τα σχολεία του νησιού, έχοντας προθεσμία 9 ημερών, έως την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να υποβάλλουν αναλυτικά για κάθε σχολείο τις διαπιστώσεις τους. Ο έλεγχος θα είναι επιτόπιος και θα αφορά σε ζητήματα πολεοδομικών αδειών, στατικής επάρκειας, πυρασφάλειας, και υγειονομικών αδειών.
“Με την ασφάλεια των παιδιών μας δεν παίζουμε”, τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, συμπληρώνοντας: “Ξεκινούν άμεσοι έλεγχοι, για όλα τα σχολεία της Ρόδου και μέσα σε δεσμευτική προθεσμία 9 ημερών θα έχουμε μια πλήρη αποτύπωση της κατάστασης, ώστε όπου υπάρχουν προβλήματα ή δυσλειτουργίες να δρομολογήσουμε άμεσες διαδικασίες επίλυσης. Είναι ανεπίτρεπτο εν έτει 2019 να λειτουργούν σχολικές μονάδες, χωρίς τις απαιτούμενες νόμιμες προδιαγραφές ασφαλείας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου