Τοπικές Ειδήσεις

Ούτε τα προσχήματα κράτησαν οι Μανώλης Γλυνός και Χαράλαμπος Κόκκινος στην ορκωμοσία

H μετεκλογική συνεργασία των παρατάξεων του Μανώλη Γλυνού και του Χαράλαμπου Κόκκινου που ξεκίνησε προεκλογικά με στόχο την αποτροπή της εκλογής του Γιώργου Χατζημάρκου απο την πρώτη Κυριακή, επιβεβαιώθηκε από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα, πόσω μάλλον οι τυποποιημένες δηλώσεις περί “συναίνεσης για το καλό του τόπου”, που και στην διάρκεια της συνεδρίασης επαναλήφθηκαν για να ακυρωθούν στην πράξη με την πρώτη ευκαιρία.

Δόθηκε έτσι, από το ξεκίνημα, το στίγμα του πώς θα κινηθούν στην διάρκεια της θητείας οι δύο παρατάξεις, που συγκροτήθηκαν προεκλογικά όχι πάνω σε πολιτικό υπόβαθρο, αλλά πάνω στον κοινό στόχο σχηματισμού ενός μετώπου απέναντι στον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.
Η πρώτη συνεδρίαση της περασμένης Κυριακής έδειξε ότι το μέτωπο αυτό παραμένει ενεργό και ότι η “Πνοή δημιουργίας” του Χαράλαμπου Κόκκινου”, θα φροντίζει κάθε φορά να δίνει πνοή στη ‘Συμμαχία” και κυρίως του επικεφαλής της, Μανώλη Γλυνού, ο οποίος, δεν κατάφερε να κρύψει την αμηχανία και την απομόνωσή του, σε ένα περιβάλλον εντελώς ξένο γι αυτόν, όπως είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η πρώτη συνεδρίαση έδειξε επίσης ότι πολύ δύσκολα η ‘Συμμαχία” θα εγκαταλείψει την προεκλογική της ρητορική και τους στόχους της, παρότι αυτοί καταδικάστηκαν απερίφραστα από το εκλογικό σώμα του Νοτίου Αιγαίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, Μανώλης Γλυνός και Χαράλαμπος Κόκκινος, ούτε τα προσχήματα κράτησαν στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατα την οποία εκλέχθηκε το Προεδρείο και η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Σύρο την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη νομοθεσία, η πρώτη παράταξη εκλέγει τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, η δεύτερη παράταξη εκλέγει τον αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και η τρίτη παράταξη τον γραμματέα.
Μετά την άρνηση της περιφερειακής παράταξης του ΚΚΕ να υποδείξει υποψήφιο για την θέση του γραμματέα, η πρώτη παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, αυτή του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, υπέδειξε για την θέση του γραμματέα την Περιφερειακή Σύμβουλο Ευδοκία Κατσάνη απο τη Νάξο.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Μανώλης Γλυνός, έσπευσε να δηλώσει οτι θα ψηφίσει την επιλογή της κ. Κατσάνη για την Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, δήλωση που αποδείχθηκε κενή ευθύς μόλις ο Χαράλαμπος Κόκκινος δήλωσε την υποψηφιότητα της Αναστασίας Γαμπιεράκη για την ίδια θέση οπότε και η παράταξη του Μανώλη Γλυνού ψήφισε την υποψήφια του Χαράλαμπου Κόκκινου, η οποία φυσικά δεν εξελέγη αφού ο συσχετισμός δυνάμεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι υπέρ της παράταξης του Γιώργου Χατζημάρκου που εξέλεξε και την Ευδοκία Κατσάνη στην θέση της Γραμματείας.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε για τις θέσεις της Οικονομικής Επιτροπής, η παράταξη Χαράλαμπου Κόκκινου που κατέχει δύο θέσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο στήριξε τους υποψηφίους της παράταξης του Μανώλη Γλυνού, για να επιβεβαιωθεί έτσι και η μετεκλογική συνεργασία των δύο ανδρών που ξεκίνησε προεκλογικά με στόχο την αποτροπή της εκλογής του Γιώργου Χατζημάρκου απο την πρώτη Κυριακή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου