Ρεπορτάζ

Ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο εμπόριο και αθέμιτος ανταγωνισμός

Η μεγάλη τουριστική κίνηση προκαλεί ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο εμπόριο και αθέμιτο ανταγωνισμό. Το θέμα απασχολεί τον εμπορικό κόσμο της Ρόδου ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος, έχει αποφασίσει να ζητήσει την παρέμβαση των αρχών για να ξεκινήσουν συστηματικοί έλεγχοι αφού μαζί με τα τσάρτερ, έρχονται και οι ‘παράνομοι’ που λειτουργούν σε βάρος του νόμιμου εμπορίου, αφού χρησιμοποιούν αυθαίρετες πρακτικές.
Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα σταλούν επιστολές προς το Λιμεναρχείο αλλά και προς τους αρμόδιους αντιδημάρχους, σχετικά με το στάσιμο και το πλανόδιο εμπόριο. Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει, παρατηρείται τόσο στις παραλίες όσο και σε πολλά σημεία της πόλης (και κυρίως όπου σημειώνεται μεγάλη τουριστική κίνηση) έντονη δραστηριοποίηση πλανόδιων που κινούνται χωρίς τις απαραίτητες άδειες κ.λπ. πουλώντας πάρα πολλά είδη.
Επιπλέον οι θέσεις των μικροπωλητών έχουν αρχίσει και επεκτείνονται σε σημείο να ξεπερνούν τα περιθώρια που τους δίνει ο νόμος και οι άδειες τους.
Γι αυτό και ο εμπορικός κόσμος, είναι αποφασισμένος διά του ΕΣΡ να καλέσει τις αρχές, μήπως και μπορέσει να ελεγχθεί η κατάσταση.
Να σημειωθεί ότι οι πλανόδιοι, είναι διάφορα άτομα που έρχονται αυτή την περίοδο στο νησί μας από άλλα μέρη της χώρας και εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη τουριστική κίνηση, πωλούν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς (από ρούχα, αντικείμενα, τουριστικά είδη κ.ά)

ΣΕ ΚΑΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Επιπλέον, την ώρα που η τουριστική κίνηση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία με τα ρεκόρ να σπάνε το ένα πίσω από το άλλο, τα εμπορικά καταστήματα της πόλης της Ρόδου βλέπουν και την δική τους κίνηση να αυξάνεται. Σύμφωνα με τον ΕΣΡ και τα στοιχεία που καταγράφονται, οι εισπράξεις είναι σε αρκετά καλύτερο επίπεδο σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019 και ειδικότερα για: την εστίαση (γενικά), τα ταχυφαγεία, τα καταστήματα σουβενίρ, τα τουριστικά εμπορικά καταστήματα ενώ ένα μεγάλο κομμάτι από τις αλυσίδες των καταστημάτων, δουλεύει επίσης καλά –λόγω εκπτώσεων και προσφορών.
Τα κακά… νέα μέχρι τώρα, είναι ότι οι εισπράξεις δεν συνάδουν σε σχέση με τον όγκο των αφίξεων αφού αυτοί που ψωνίζουν είναι περιορισμένοι σε σχέση με τους αριθμούς που βλέπουμε στη δημοσιότητα.

Αναφορικά με τις εκπτώσεις, εξελίσσονται ομαλά αν και πλέον καταργείται ο θεσμός όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Οι έμποροι της περιοχής μας, εκφράζουν την ικανοποίησή τους αφού οι συνεχείς εκπτώσεις και προσφορές δεν βοηθούν ούτε την αγορά, ούτε την ρευστότητα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου