ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα Μαριτσά δίνουν τη μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Εκκενώθηκε το χωριό

news room 1 λεπτό ανάγνωση
877

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε με επι­τυ­χία η προ­λη­πτι­κή εκ­κέ­νω­ση του χω­ριού Μα­ρι­τσά  που απο­φα­σί­στη­κε αργά  το βράδυ, επει­δή κοντά στο χωριό υπήρ­χε σε δύ­σβα­τη πε­ριο­χή εστία που δεν κα­τέ­στη δυ­να­τό να ελε­χθεί, παρά τις προ­σπά­θειες που έγι­ναν από αέρος και εδά­φους στην διάρ­κεια της ημέ­ρας.

Αρ­κε­τοί από τους κα­τοί­κους του χω­ριού προ­τί­μη­σαν να φι­λο­ξε­νη­θούν σε συγ­γε­νι­κά ή φι­λι­κά τους σπί­τια σε άλλες πε­ριο­χές του νη­σιού. Όσοι θέ­λουν πά­ντως, ύστε­ρα από συ­νεν­νό­η­ση του δη­μάρ­χου Ρόδου κ. Αντώ­νη Κα­μπου­ρά­κη με την Ένωση Ξε­νο­δό­χων Ρόδου, με­τα­φέ­ρο­νται σε ξε­νο­δο­χεία του νη­σιού.

Στην πε­ριο­χή, όπως δή­λω­σε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντι­δή­μαρ­χος της δη­μο­τι­κής ενό­τη­τας Αφά­ντου-Πε­τα­λού­δων, Ανα­στά­σιος Σπα­νός, βρί­σκο­νται ισχυ­ρές πυ­ρο­σβε­στι­κές δυ­νά­μεις, αρ­κε­τοί εθε­λο­ντές και μη­χα­νή­μα­τα με σκοπό να εμπο­δί­σουν την επέ­κτα­ση της πυρ­κα­γιάς προς τον οι­κι­σμό.

Έχου­με χα­ρά­ξει αντι­πυ­ρι­κές ζώνες στην πε­ριο­χή του Κε­ρω­νιά­τη και του Αγίου Νι­κο­λά­ου και εί­μα­στε έτοι­μοι να απο­τρέ­ψου­με την επέ­κτα­ση της φω­τιάς το­νί­ζει ο κ. Σπα­νός.

Στις άλλες πε­ριο­χές του νη­σιού όπου είχε ανα­πτυ­χθεί η πυρ­κα­γιά, τα πράγ­μα­τα εξε­λίσ­σο­νται χωρίς προ­βλή­μα­τα, υπάρ­χουν όμως σε αυτές ισχυ­ρές πυ­ρο­σβε­στι­κές δυ­νά­μεις για τυχόν ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.