ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Standard & Poor’s υποβάθμισε την Ευρωπαϊκή Ενωση

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Standard & Poor's

Ο οίκος αξιο­λό­γη­σης μπορεί να δια­τή­ρησε στο AA+ την πιστο­λη­πτική ικα­νό­τητα της Ε.Ε. αλλά υπο­βάθ­μισε τις προ­ο­πτι­κές της οικο­νο­μίας της.

Για την Standard & Poor’s η υπο­βάθ­μιση του outlook αντα­να­κλά τις καθο­δι­κές πιέσεις στην αξιο­λό­γηση των κρατών – μελών της Ε.Ε αλλά και το γεγονός ότι η Ένωση είναι εκτε­θει­μένη σε χώρες υψηλού κιν­δύ­νου, όπως η Ελλάδα.

Σημειώ­νε­ται ότι η Βρε­τα­νία και η Γαλλία, οι χώρες που συνει­σφέ­ρουν με το δεύτερο και τρίτο αντί­στοιχα, μεγα­λύ­τερο ποσό στον ευρω­παϊκό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, έχουν ήδη αρνη­τικά outlook.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.