Την ικανοποίησή του εξέφρασε χτες, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Τσίκκης για μια σειρά πρωτοβουλιών που ανέλαβε η δημοτική αρχή, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και των ξένων επισκεπτών του νησιού μας.

«Αρχής γενομένης από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, η βούληση της δημοτικής αρχής είναι αφενός η βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών μας, αλλά και της αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος. Υλοποιώντας σχετική πρόταση του δημάρχου μας κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Δράκος σε συνεργασία με την ΔΕΣ ΡΟΔΑ αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στο σχέδιο για την μετακίνηση των επισκεπτών της Μ. Πόλης με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Ξεκινήσαμε πριν από δύο μήνες και βρισκόμαστε στην διαγωνιστική διαδικασία παραλαβής των αυτοκινήτων που θα βρίσκονται στην Πλατεία Σύμης και θα μεταφέρουν, δωρεάν, τον κόσμο είτε στα καταλύματά τους, είτε στο Μεγάλο Σιντριβάνι, είτε στο Καστέλλο κ.λπ. Θεωρούμε ότι είναι μια ενδιαφέρουσα υπηρεσία που θα αναβαθμίσει και το κυκλοφοριακό εντός του μνημείου. Θα αγοράσουμε οκτώ τέτοια αυτοκίνητα, ένα ασθενοφόρο και ένα όχημα μεταφοράς αδρανών υλικών», ανακοίνωσε ο κ. Τσίκκης.

Ο ΝΕΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΑ
Ο κ. Τσίκκης ανέφερε ότι πριν από λίγες ημέρες, η ΔΕΣ ΡΟΔΑ παρέλαβε και το 4ο όχημα στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της επιχείρησης: «Λόγω των προβλημάτων και της μειωμένης κίνησης που καταγράφεται αυτούς τους μήνες (εφόσον δεν έχει ακόμη ανοίξει η σεζόν) θα καθυστερήσουμε την προμήθεια των οχημάτων και θα μεταφέρουμε το πρόγραμμα για το 2021. Ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί, παραλάβαμε τα τέσσερα, πλήρως ανακατασκευασμένα λεωφορεία και προχωράμε. Όλα θα δρομολογηθούν στον άξονα Μανδράκι – Αεροδρόμιο και στο Φαληράκι» όπως είπε.

Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΣ ΡΟΔΑ
Να σημειωθεί πως με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, ενισχύεται η ΔΕΣ ΡΟΔΑ με 650.000 ευρώ καθώς –λόγω των προβλημάτων που επιδεινώθηκαν από την κρίση του κορωνοϊού και τον περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων- παρουσίασε μεγάλο άνοιγμα: «Τα ταμεία μας ήταν άδεια –κυριολεκτικά- χωρίς ένα ‘μαξιλάρι’ ασφάλειας ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε μισθοδοσία, ασφαλιστικές εισφορές, συντήρηση οχημάτων, καύσιμα κ.λπ. Όταν θέσαμε το θέμα στον δήμαρχο, δεσμεύτηκε ότι θα χρηματοδοτήσει την επιχείρηση με 650.000 ευρώ. Τα χρήματα εισπράχθηκαν, εξοφλήθηκαν οι υποχρεώσεις μας, τακτοποιήθηκε η μισθοδοσία και ευελπιστούμε πως από τώρα και στο εξής θα μπορέσουμε να έχουμε έσοδα», είπε ο κ. Τσίκκης.

ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ – ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μειωμένου ΦΠΑ σε όλη την χώρα, μειώνεται και η τιμή των εισιτηρίων στα λεωφορεία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ. Όπως ανέφερε ο πρόεδρός της, τα εισιτήρια είναι κατά 12% περίπου πιο φτηνά.
Όσον αφορά στις προσλήψεις, ο κ. Τσίκκης είπε πως ζητήθηκαν 50 εποχιακοί υπάλληλοι και προχωρούν νέες προσλήψεις: «Αυτή την στιγμή η ΔΕΣ ΡΟΔΑ έχει μόνον 17 οδηγούς μόνιμους και 10 έκτακτους. Για να λειτουργήσουμε πλήρως όλα τα δρομολόγιά μας, χρειαζόμαστε 50 οδηγούς. Εφόσον δόθηκε η σχετική έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών για 50 άτομα (43 οδηγοί, 4 μηχανικοί και 3 σταθμάρχες) θεωρούμε ότι παρά τα προβλήματα θα τα καταφέρουμε –και με την αρωγή και στήριξη του Δήμου Ρόδου».

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ
ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ
Παρά την κρίση του κορωνοϊού και τις καθυστερήσεις, η διοίκηση της ΡΟΔΑ, προετοιμάζει ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα αναμονής στην Νέα Αγορά προκειμένου να διευκολύνονται οι επιβάτες από και προς την πόλη και φυσικά, όσοι έχουν βαλίτσες και πρόκειται να ταξιδέψουν στο αεροδρόμιο. «Στην επίσκεψή μου στα γραφεία της ΡΟΔΑ, υπέβαλα αίτημα στον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, να μας παραχωρήσει ένα από τα καταστήματα που παραμένουν άδεια στη Νέα Αγορά ώστε να το αξιοποιήσουμε και να το διαμορφώσουμε καταλλήλως για τους επιβάτες που συνωστίζονται στο κέντρο. Το θέμα πέρασε και από το δημοτικό συμβούλιο κι έτσι, μας παραχωρήθηκε κανονικά. Πρόκειται για έναν χώρο γύρω στα 60τ.μ. στον οποίο θα έχει καθιστικό ενώ στο πίσω μέρος θα γίνει ένα μικρό Business Centre με ελεύθερο ίντερνετ (free wi-fi κ.λπ.) Επιπλέον θα διαμορφώσουμε τον χώρο για να μπορούν όσοι ταξιδεύουν και περιμένουν να πάρουν το λεωφορείο προς το αεροδρόμιο, να έχουν την δυνατότητα να αφήσουν τις αποσκευές τους. Παράλληλα, από το κέντρο θα ξεκινούν τα δρομολόγια – εξπρές που θα πηγαίνουν προς το αεροδρόμιο και προς τις Πεταλούδες» κατέληξε ο πρόεδρος της επιχείρησης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ