ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάνω από 44.000 σύγχρονοι σκλάβοι στην Ελλάδα- Έκθεση

news room 1 λεπτό ανάγνωση
μαριλια

Πάνω από 44.000 υπο­λο­γί­ζο­νται οι άνθρω­ποι που ζουν σε συν­θή­κες σύγ­χρο­νης δου­λείας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Walk Free Foundation.

Πιο συγκε­κρι­μένα, σε σύνολο 10.942.000 κατοί­κων οι 44.200 ζουν σαν σύγ­χρο­νοι σκλάβοι. Η Ελλάδα βρί­σκε­ται στην πέμπτη θέση της σχε­τι­κής «μαύρης λίστας» μαζί με τη Ρου­μα­νία σε ευρω­παϊκό επίπεδο.

Στην πρώτη θέση βρί­σκε­ται η ΠΓΔΜ και ακο­λου­θούν Τουρκία, Πολωνία και Βοσνία Ερζε­γο­βίνη.

Σε γενικές γραμμές στην Ευρώπη κατα­γρά­φο­νται τα χαμη­λό­τερα ποσοστά σύγ­χρο­νης δου­λείας στον πλανήτη.

Σύμφωνα με την Walk Free στην Ευρώπη τα περι­στα­τικά κατα­να­γκα­στι­κής εργα­σίας και σεξουα­λι­κής εκμε­τάλ­λευ­σης έχουν ως θύματα κυρίως πρό­σφυ­γες.

Η Walk Free στην έκθεση της σημειώ­νει ότι πάνω από 1,2 εκα­τομ­μύ­ρια άνθρω­ποι βιώνουν σύγ­χρο­νες συν­θή­κες σκλα­βιάς στην Ευρώπη.

Τα στοι­χεία σε παγκό­σμια επίπεδο είναι σοκα­ρι­στικά, καθώς πάνω από 45 εκα­τομ­μύ­ρια άνθρω­ποι ζουν σε συν­θή­κες δου­λείας. Σε παγκό­σμιο επίπεδο η Ελλάδα βρί­σκε­ται στην 32η θέση.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.