Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βιβλιοπεριπέτειες», που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου. Οι εικαστικές δημιουργίες και τα κείμενα των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», διακρίθηκαν με επαίνους και βραβεία, ενώ δόθηκαν συγχαρητήρια για τη συμμετοχή και την προσπάθεια όλων.

Οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού σχεδίασαν το εξώφυλλο ενός βιβλίου αφιερωμένου στο αγαπημένο τους Ευρωπαϊκό Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Α’1, έλαβε έπαινο για το εξώφυλλο που σχεδίασε για τα Μετέωρα με τίτλο «Το μυστικό της ξεχασμένης σπηλιάς στα Μετέωρα», με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη Χριστιάνα Παναγίδου (Mihov Georgi, Roelens Milan, Αποστολάς Παντελής, Βιτζηλαίος Κωνσταντίνος, Γεωργαλλή Αθηνά, Κυριακούλη Άρτεμις,Λαουδίκος Λούη, Μαυροειδή Παναγιώτα, Μπουράτσιας Τάσος, Ορφανός Νικόλας, Σαββαΐδη Τάνια, Σάββενα Αγγελική, Σαλονικιός Κωνσταντίνος, Σιέχ Μουσταφά, Χατζηγεωργίου Μαρία).

Τα  2 τμήματα της Β’ Δημοτικού, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα σχεδίασαν το εξώφυλλο ενός βιβλίου αφιερωμένου στο αγαπημένο τους Ευρωπαϊκό Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη Ζωή Ζαΐρη. Το τμήμα Β’1 απέσπασε έπαινο για την δημιουργία του διαδραστικού εξωφύλλου με τίτλο «ΡΟΔΟΣ – Η Μεσαιωνική Πόλη στη ροή του χρόνου» (Sharlay Philipp, Αθανασίου Γεωργία-Τσαμπίκα, Άντερσεν Ευανθία, Γεωργανάς Ιωάννης, Γιωργά Στέλλα-Ειρήνη, Διακίδης Μιχάλης, Ηλιού Ελένη, Ιωαννίδης Αντώνης, Κουσουρνά Ασπασία-Ραφαέλα, Λεμονής Εφραίμ-Γεώργιος, Μανέττα Ευρυδίκη, Παραθεοδωράκης Αλκίνοος-Ραφαήλ, Παπαφίγκου Μυρσίνη-Παρασκευή, Πεταλά Διονυσία, Σάββογλου Μιχαέλα, Σταματιάδης Άγγελος-Ιωάννης), ενώ το τμήμα Β’2 απέσπασε βραβείο για τη δημιουργία του διαδραστικού εξωφύλλου με τίτλο «Χαρτογραφώντας τη ΒΑΛΕΤΑ τότε και τώρα» (Peng Xudong, Αθανασίου Βασιλεία, Διακοαναστασίου Ιωάννης, Ζώτος Μηνάς-Άγγελος, Κακάς Μιχαήλ, Κατσιμπρής Ιωάννης, Κυζιρίδη Μαρσελίνα, Κυριακούλη Άρτεμις, Κυριακούλη Βασιλική, Λυριστής Δημήτριος, Παντελάκη Αστερόπη-Ιωάννα, Παπακωνσταντίνου Γιώργος-Λίμπερο, Παπανικόλας Άγγελος, Τσαβαρής Μιχαήλ-Άγγελος, Χατζηστρατή Μαρκέλλα, Χρυσανθόπουλος Ιωάννης).

Οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Μικροί Λογοτέχνες» με τη συγγραφή δημιουργικών γραπτών κειμένων. Διαβάζοντας συγκεκριμένα λογοτεχνικά βιβλία, αφηγήθηκαν τις δικές τους περιπέτειες. Στη Γ΄ Δημοτικού, με αφορμή το βιβλίο του συγγραφέα Σπύρου Γιαννακόπουλου «Πορτοκαλάδα με ανθρακικό», διακρίθηκε με έπαινο για την ιστορία που έγραψε η μαθήτρια Μαριλίνα Τόλιου. Στη Δ΄ Δημοτικού με αφορμή το βιβλίο του Σπύρου Γιαννακόπουλου «Ο Μασκοφόρος εκδικητής», διακρίθηκε με βραβείο ο μαθητής Γιάννης Παμπρής. Στην Ε΄ Δημοτικού, διαβάζοντας το βιβλίο του συγγραφέα Μάνου Κοντολέων «Ζήσε όπως ο Δον Κιχώτης», διακρίθηκε με βραβείο η μαθήτρια Γεωργία Ζωάννου και τέλος από τη ΣΤ΄ Δημοτικού με το βιβλίο του Μάνου Κοντολέων «Το βιβλίο της ζωής του Μεγάλου Γαργαντούα», διακρίθηκε με βραβείο, η μαθήτρια Έλσα Παντελίδη.

Τα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρουν θερμά τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη σημαντική τους διάκριση.

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ