ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταρτίστηκε το σχέδιο της Πρωτοβουλίας για την προβολή του Νοτίου Αιγαίου το 2021

news room 1 λεπτό ανάγνωση
875

Δυ­να­μι­κό και ευ­έ­λι­κτο, με αρ­χι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό 800.000 ευρώ, από ίδιους πό­ρους της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου

Με την πε­ποί­θη­ση ότι ως πρω­τα­γω­νί­στρια του Ελ­λη­νι­κού του­ρι­σμού, η Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου οφεί­λει να είναι πα­ρού­σα διε­θνώς, ακόμα και σε αυτό το πολύ πρώ­ι­μο στά­διο, ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος συ­γκά­λε­σε τους εκ­προ­σώ­πους της Το­πι­κής Αυ­το­διοί­κη­σης και των φο­ρέ­ων που απαρ­τί­ζουν την Πρω­το­βου­λία Νο­τί­ου Αι­γαί­ου για τον Του­ρι­σμό σε τη­λε­διά­σκε­ψη, με θέμα την δια­μόρ­φω­ση και πα­ρου­σί­α­ση του σχε­δια­σμού της δια­φη­μι­στι­κής κα­μπά­νιας και των προ­ω­θη­τι­κών ενερ­γειών, ο οποί­ος έχει ήδη ολο­κλη­ρω­θεί σε ένα με­γά­λο μέρος, με αρ­χι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό 800.000 ευρώ, από ίδιους πό­ρους της Πε­ρι­φέ­ρειας.

 

Στη συ­νά­ντη­ση δια­πι­στώ­θη­κε ο υψη­λός βαθ­μός ετοι­μό­τη­τας της Πρω­το­βου­λί­ας, αφού μόλις η τάση της ζή­τη­σης δεί­ξει τα πρώτα εν­θαρ­ρυ­ντι­κά ση­μά­δια, βρί­σκε­ται σε θέση να ενερ­γο­ποι­ή­σει άμεσα το σχέ­διο προ­βο­λής. Ήδη, την Πα­ρα­σκευή 26 Φε­βρουα­ρί­ου, ξε­κί­νη­σε η ψη­φια­κή προ­βο­λή του Νο­τί­ου Αι­γαί­ου στο Ηνω­μέ­νο Βα­σί­λειο, λίγες ώρες μά­λι­στα μετά τις ανα­κοι­νώ­σεις του Βρε­τα­νού Πρω­θυ­πουρ­γού, Boris Johnson, απο­δει­κνύ­ο­ντας τα εξαι­ρε­τι­κά αντα­να­κλα­στι­κά του σχε­δί­ου.

 

Κατά την σύ­σκε­ψη, μέσω τη­λε­διά­σκε­ψης, στην οποία, εκτός από τον Πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Γιώρ­γο Χα­τζη­μάρ­κο και τον Δή­μαρ­χο Ρόδου, Αντώ­νη Κα­μπου­ρά­κη, συμ­με­τεί­χαν ο Πρό­ε­δρος του Εμπο­ρι­κού Επι­με­λη­τη­ρί­ου Δω­δε­κα­νή­σου, Γιάν­νης Πάπ­που, ο Πρό­ε­δρος του Εμπο­ρι­κού Συλ­λό­γου Ρόδου και Γε­νι­κός Γραμ­μα­τέ­ας της ΕΣΕΕ, Νίκος Μπό­νης, ο Πρό­ε­δρος του Ερ­γα­το­ϋ­παλ­λη­λι­κού Κέ­ντρου Ρόδου, Πα­να­γιώ­της Εγ­γλέ­ζος, ο Πρό­ε­δρος της Ένω­σης Του­ρι­στι­κών Γρα­φεί­ων Δω­δε­κα­νή­σου, Χρή­στος Μι­χα­λά­κης, ο Πρό­ε­δρος της Ένω­σης Ξε­νο­δό­χων, Μα­νώ­λης Μαρ­κό­που­λος, ο Πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Διευ­θυ­ντών Ξε­νο­δο­χεί­ων Ρόδου, Γιώρ­γος Μα­τσί­γκος και οι αι­ρε­τοί, Χω­ρι­κός Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Κυ­κλά­δων, Γιώρ­γος Λε­ο­ντα­ρί­της, Αντι­δή­μαρ­χος Του­ρι­σμού Ρόδου, Κώ­στας Τα­ρα­σλιάς, Πρό­ε­δρος του ΠΡΟ­ΤΟΥΡ και Αντι­δή­μαρ­χος Πο­λι­τι­σμού Ρόδου, Αλέ­ξης Κο­λιά­δης και εντε­ταλ­μέ­νος σύμ­βου­λος Του­ρι­στι­κής Ανά­πτυ­ξης της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, Κώ­στας Χρυ­σο­χο­ΐ­δης, κα­ταρ­τί­στη­κε το σχέ­διο προ­βο­λής για την του­ρι­στι­κή πε­ρί­ο­δο του 2021.

 

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να, η φε­τι­νή στρα­τη­γι­κή, ως προς την επι­λο­γή των μέσων και των δρά­σε­ων προ­ώ­θη­σης, στη­ρί­ζε­ται σε τρεις βα­σι­κούς πυ­λώ­νες:

 

1. Σύγ­χρο­νη προ­σέγ­γι­ση: Επι­λο­γή σύγ­χρο­νων ερ­γα­λεί­ων που πα­ρέ­χουν αφε­νός τη δυ­να­τό­τη­τα στό­χευ­σης του κοι­νού που εν­δια­φέ­ρει, αφε­τέ­ρου έχουν με­τρή­σι­μη απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα και απο­δο­τι­κό­τη­τα.

2. Συ­νέρ­γειες με συ­νερ­γά­τες – μέλη του δι­κτύ­ου δια­νο­μής της Πε­ρι­φέ­ρειας, είτε αυτοί είναι tour operators είτε online travel agents ή ακόμη και πλατ­φόρ­μες metasearch.

3. Πλου­ρα­λι­σμός: Δια­μορ­φώ­νε­ται μια πολύ με­γά­λη ποι­κι­λία μέσων και δρά­σε­ων, ώστε να επι­τυγ­χά­νε­ται με­γα­λύ­τε­ρη και πο­λύ­πλευ­ρη κά­λυ­ψη των κοι­νών-στό­χων.

 

Ως προς το είδος των Μέσων, η κα­μπά­νια κι­νεί­ται σε 6 άξο­νες:

 

1. Δια­φή­μι­ση ή και συν­δια­φή­μι­ση με Tour Operators και αε­ρο­πο­ρι­κές εται­ρεί­ες, οι οποί­οι είναι market leaders σε ση­μα­ντι­κές γε­ω­γρα­φι­κές αγο­ρές-στό­χους για τους προ­ο­ρι­σμούς. Εκεί χρη­σι­μο­ποιεί­ται ένα τε­ρά­στιο εύρος δρά­σε­ων κατά κύριο λόγο online: Display advertising, social media advertising, B2C και Β2Β email campaigns, B2B contests, retail advertising, VOD campaigns, Google ads, programmatic, αλλά και κά­ποιες offline ενέρ­γειες

2. Προ­γραμ­μα­τι­κή δια­φή­μι­ση στις 12 ση­μα­ντι­κές γε­ω­γρα­φι­κές αγο­ρές-στό­χους που προ­α­να­φέρ­θη­καν, μέσω της οποί­ας προ­σεγ­γί­ζο­νται κοινά που ικα­νο­ποιούν συ­γκε­κρι­μέ­να συ­μπε­ρι­φο­ρι­κά χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά.

3. Δια­φη­μι­στι­κές κα­μπά­νιες σε Online Travel Agents

4. Δια­φη­μι­στι­κές κα­μπά­νιες σε Consumer Review Websites

5. Προ­γραμ­μα­τι­κή τη­λε­ο­πτι­κή δια­φή­μι­ση σε πολύ ση­μα­ντι­κή γε­ω­γρα­φι­κή αγορά – στόχο

6. Native advertising σε ιστο­σε­λί­δες ει­δη­σε­ο­γρα­φι­κού πε­ριε­χο­μέ­νου.

Κατά την σύ­σκε­ψη, έγινε ακόμα γνω­στό ότι η Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου ανα­νε­ώ­νει τη συ­νερ­γα­σία της με την Horwath HTL, κο­ρυ­φαία εται­ρία πα­ρο­χής συμ­βου­λών σε θέ­μα­τα του­ρι­σμού και φι­λο­ξε­νί­ας, με 50 γρα­φεία σε όλο τον κόσμο, η οποία με­τα­ξύ άλλων θα λει­τουρ­γή­σει για την Πρω­το­βου­λία ένα Πα­ρα­τη­ρη­τή­ριο διε­θνών και εθνι­κών εξε­λί­ξε­ων, σχε­τι­κά με τις πο­λι­τι­κές απο­φά­σεις και τα επι­δη­μιο­λο­γι­κά χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά ανά χώρα, καθώς το διε­θνές πε­ρι­βάλ­λον πα­ρα­μέ­νει σε με­γά­λο βαθμό ακόμα αβέ­βαιο. Με βάση τα στοι­χεία του πα­ρα­τη­ρη­τη­ρί­ου, θα ανα­προ­σαρ­μό­ζε­ται και η στό­χευ­ση της δια­φη­μι­στι­κής κα­μπά­νιας, η οποία είναι σχε­δια­σμέ­νη, ώστε να επι­τρέ­πει τη μέ­γι­στη ευ­ε­λι­ξία, μέσα από μια δυ­να­μι­κή δια­δι­κα­σία.

 

Επί­σης, οι εκ­πρό­σω­ποι των φο­ρέ­ων κα­λω­σό­ρι­σαν και πάλι τη Johanna Strand, που ήρθε στη Ρόδο, από τη Σου­η­δία, όπου είναι η μό­νι­μη κα­τοι­κία της, για να συμ­με­τέ­χει, με την πο­λυ­ε­τή εμπει­ρία και εξει­δί­κευ­σή της στα θέ­μα­τα του Του­ρι­σμού, και το 2021 στην Πρω­το­βου­λία ως η εκ­πρό­σω­πος του προ­ο­ρι­σμού διε­θνώς, σε ΜΜΕ, tour operators, φο­ρείς και ορ­γα­νι­σμούς του Του­ρι­σμού, μετά και την περ­σι­νή, κατά κοινή ομο­λο­γία, απο­τε­λε­σμα­τι­κή και επι­τυ­χη­μέ­νη της θη­τεία.

 

Τέλος, κατά την σύ­σκε­ψη, ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης δια­βε­βαί­ω­σε τα μέλη της Πρω­το­βου­λί­ας ότι «ακόμα και σή­με­ρα, σε αυτό το πρώ­ι­μο στά­διο, δί­νου­με το παρόν. Ήδη αυτή τη στιγ­μή που μι­λά­με, προ­ο­ρι­σμοί του Νό­τιου Αι­γαί­ου έχουν προ­βο­λή στους πιο δυ­να­τούς παί­κτες μέσα από τα κοι­νω­νι­κά δί­κτυα για το Ηνω­μέ­νο Βα­σί­λειο. Κρα­τά­με ζε­στές τις μη­χα­νές μας. Όταν ση­μά­νει το κου­δού­νι της εκ­κί­νη­σης, θα φύ­γου­με πρώ­τοι, όπως ακρι­βώς έγινε και το 2020. Για να κερ­δί­σου­με, όπως πέ­ρυ­σι, το στοί­χη­μα και της νέας του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου».

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.