Ειδήσεις

Ασφάλεια αυτοκινήτου εν μέσω lockdown –  Πως θα γλυτώσεις χρήματα

Όλοι δυστυχώς έχουμε υποστεί μια μεγάλη μείωση του εισοδήματός μας τον τελευταίο ένα χρόνο που υπάρχει η πανδημία και τα συνεχόμενα lockdown.

Αυτό μας αναγκάζει να περιορίσουμε και τα έξοδα στα εντελώς απαραίτητα.

Τι γίνεται όμως με την ασφάλεια αυτοκινήτου; Ένα απαραίτητο έξοδο, καθώς είναι υποχρεωτική από το νόμο, όμως για κάτι(αυτοκίνητο) το οποίο σχεδόν δεν το μεταχειριζόμαστε πλέον;

Με τις αναστολές εργασίας και την τηλεργασία να καλύπτει περίπου το 70% των εργαζομένων, οι μετακινήσεις με το αυτοκίνητο θυμίζουν παλιές εποχές!

Όμως θα πρέπει να το έχετε ασφαλισμένο, τουλάχιστον για τη βασική ασφάλεια που είναι υποχρεωτική.

Φανταστείτε να αφήσετε το όχημά σας ανασφάλιστο και να σας το τρακάρουν ή να γίνει κάποια φυσική καταστροφή – Δεν θα μπορείτε να αποζημιωθείτε ενώ κινδυνεύετε να πληρώσετε και πρόστιμο λόγω ανασφάλιστου!

Έτσι σίγουρα δεν μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητο σου χωρίς κάλυψη, μπορείς όμως να βρεις ασφάλειες που ξεκινάνε από αρκετά χαμηλά για αστική ευθύνη(βασική ασφάλεια) και έτσι να ασφαλιστείς οικονομικά!

Τρόποι μείωσης των ασφαλίστρων

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν αναζητάς ασφάλεια, είναι να ψάξεις online!

Η online ασφάλεια αυτοκινήτου σου παρέχει αμέτρητα πλεονεκτήματα όπως σύγκριση τιμών στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές, απευθείας προσφορές και τιμές από τις ασφαλιστικές εταιρείες, άμεση εξυπηρέτηση, άμεση διεκπεραίωση του συμβολαίου, κ.α.

Με την online έρευνα μπορείτε να βρείτε στην ασφάλεια αυτοκινήτου τιμές που ξεκινάνε λίγο πολύ από τα 42€ το εξάμηνο, για μια βασική ασφάλιση!

Αν θέλετε μεγαλύτερη εξοικονόμηση, τότε μπορείτε να προτιμήσετε ένα ετήσιο πρόγραμμα ασφάλισης, όπου θα σας φέρει ένα επιπλέον κέρδος της τάξης του 15% περίπου.

Να θυμάστε πάντα ότι όσο μεγαλύτερη η χρονική διάρκεια του ασφαλιστηρίου, τόσο μικρότερο το κόστος που έχετε! Επιπλέον, σε αρκετές εταιρείες τα ετήσια συμβόλαια μπορείτε να τα πληρώνετε κάθε μήνα αν διαθέτετε πιστωτική κάρτα – ακόμα μια διευκόλυνση που θα βρείτε online καθώς από τη μια εξοικονομείτε χρήματα και από την άλλη δεν σπαταλάτε όλη σας τη ρευστότητα για την προπληρωμή του συμβολαίου!

Ειδικά για την περίοδο του lockdown, μπορείτε να αφαιρέσετε μερικές καλύψεις αν δεν τις θεωρείτε απαραίτητες.

Για παράδειγμα, αν δεν μετακινήσετε καθόλου το αυτοκίνητο για ένα εξάμηνο, μπορείτε να αφαιρέσετε την οδική βοήθεια και να την προσθέσετε όταν θα ξανά ξεκινήσετε την κίνηση του οχήματος.

Εύρεση φθηνότερης ασφαλιστικής εταιρείας

Μέσα από το Asfaleies24.gr μπορείτε να βρείτε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και να κάνετε σύγκριση τιμών ώστε να επιλέξετε την πιο φθηνή και συμφέρουσα για εσάς.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Αφού επισκεφθείτε την ιστοσελίδα, εισάγετε τα στοιχεία σας στην ειδική φόρμα προσφοράς (βασικά στοιχεία οδηγού και αυτοκινήτου) και αμέσως, μέσα σε μερικά μόλις δευτερόλεπτα, θα δείτε στην οθόνη σας όλες τις διαθέσιμες προσφορές.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα σας προσφέρουν τα προγράμματά τους μαζί με τις καλύψεις που έχουν αυτά.

Εσείς μπορείτε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε όσες καλύψεις επιθυμείτε ή να προχωρήσετε με μια τελείως βασική ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αφού διαμορφώσετε το ασφαλιστικό σας πρόγραμμα, μπορείτε να προχωρήσετε στην online πληρωμή και στην έκδοση του συμβολαίου σας.

Θα λάβετε το συμβόλαιο εντός 5 λεπτών απευθείας στο e-mail σας!

Τι πρέπει να προσέχετε

Όλες οι ασφαλιστικές που δραστηριοποιούνται πλέον στη χώρα μας ελέγχονται από την αρμόδια επιτροπή. Δεν υπάρχουν αφερέγγυες ασφαλιστικές όπως μερικά περιστατικά πριν κάποια χρόνια.

Η επιλογή που έχετε να κάνετε είναι ανάλογα την σχέση τιμής-καλύψεων που προσφέρει η κάθε εταιρεία καθώς και τα σχόλια από ήδη υπάρχοντες πελάτες, σχετικά με περιστατικά όπως χρόνος αποζημίωσης, διαδικασίες, κ.α.

Σε κάθε περίπτωση, η online έρευνα για ασφάλεια αυτοκινήτου θα σας φέρει μόνο κέρδος και εξοικονόμηση για την τσέπη σας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου