Πολιτιστικά

Τελετή αναγόρευσης σε Ομότιμο Καθηγητή του καθηγητή Νικήτα Πολεμικού

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Πανεπιστήμιου Αιγαίου η τελετή αναγόρευσης σε Ομότιμο Καθηγητή του αφυπυρετήσαντος καθηγητή Νικήτα Πολεμικού.
Το τελετουργικό της εκδήλωσης είχε την προσήκουσα επισημότητα, αλλά και την απλότητα που αρμόζει σε ακαδημαϊκές τελετές και έγινε σε ζεστή ατμόσφαιρα και σε συγκινησιακό κλίμα.
Θερμό χαιρετισμό έστειλε με γραπτό μήνυμά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου καθηγητής Στέφανος Γκρίτζαλης. Εγκάρδιο χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Αν. Πρύτανης Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Απόφοιτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σπυρίδων Σπυρόπουλος, αν. καθηγητής, και ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθηγητής Κωνσταντίνος Βρατσάλης. Η παρουσίαση της προσωπικότητας και του έργου του τιμωμένου έγινε από τον καθηγητή Αναστάσιο Κοντάκο. Η ανάγνωση της απόφασης της Κοσμητείας και η απονομή της τιμητικής πλακέτας έγινε από την καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, Πρόεδρο του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου κ. Μάνος Κόνσολας, ο πρώην βουλευτής κ. Αναστάσιος Καραμάριος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θωμάς Σωτρήλης, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ.Χαράλαμπος Κόκκινος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου κ. Βαγγέλης Μανδρακός, οι πρώην δήμαρχοι κ.Μάνος Κόκκινος και κ.Στάθης Κουσουρνάς, καθώς πλήθος φίλων του Πανεπιστημίου και προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές που δεν λησμονήσαν την εκπαιδευτική δεινότητα αλλά και σεμνότητα του τιμωμένου.

Καθηγήτρια Μαρία Καΐλα
Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού προγράμματος Σπουδών στην «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου