Ατάκτως Ερριμμένα

Déjà vu

Το Ποτάμι, κατέθεσε ερώτηση με την οποία ερωτούν: μέσω ποιας διαδικασίας επελέγησαν για τις θέσεις των γενικών γραμματέων στελέχη και με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή των υπόλοιπων γενικών γραμματέων των υπουργείων όπως και πώς θα διασφαλιστεί ότι θα αξιοποιηθούν τα καταλληλότερα στελέχη τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα για τις θέσεις των γενικών γραμματέων.
Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε την απάντηση. Και την διαδικασία και τα κριτήρια.
Προς το παρόν και δυστυχώς για τους «πρώτη φορά αριστερά» τα κριτήρια είναι καθαρά, καθαρότατα παλαιοκομματικά. Κομματικά στελέχη τα οποία απέτυχαν στις βουλευτικές εκλογές και αποκαθίστανται δεόντως.
Δηλαδή : Στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο Κώστας Πουλάκης, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖA.
Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο Δημήτρης Τσουκαλάς, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας.
Στην γενική γραμματεία Συντονισμού του κυβερνητικού έργου ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος.
Στη γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Γιώργος Ρωμανιάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Στη γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας ο Γιάννης Μπασκόζος, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας. Στην γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων η Φωτεινή Κούβελα υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας.
Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
Σε μεγάλες ΔΕΚΟ, σε νοσοκομεία, σε κρίσιμες Γενικές Γραμματείες υπουργείων και σε οργανισμούς βρίσκονται επικεφαλής στελέχη που έχουν τοποθετηθεί επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ( με τον γνωστό τρόπο της αποκατάστασης κάθε πικραμένου και χάριν εσωκομματικών ισορροπιών) και στο Μαξίμου έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως είναι η ώρα να… αντικατασταθούν. Το σύνθημα έδωσε χθες ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν έθεσε ως έναν από τους τέσσερις στόχους του επόμενου 4μήνου την «υλοποίηση της λαϊκής εντολής για άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας, ξεκινώντας το ξήλωμα του καθεστώτος του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό», όπως είπε χαρακτηριστικά. Με ποιους είναι το μέγα ερώτημα. Σαν τους έξι που αποκαταστάθηκαν; Κανένα όνομα που δεν μας είναι γνωστό θα ακούσουμε; ΄Η τους άξιους τους στέλνουμε στο εξωτερικό; Πως το έλεγε προχθές το δημοσίευμα του CNBC; Τραγωδία για την Ελλάδα είναι η φυγή των ικανών νέων στο εξωτερικό.
Θα μείνουμε με τους Τσουκαλάδες…

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου