Ειδήσεις

Αποστάσεις Θεοχάρη από το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης Ποταμιού-ΣΥΡΙΖΑ

Αποστάσεις από το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του Ποταμιού με τον ΣΥΡΙΖΑ, πήρε ο βουλευτής του κόμματος, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* “Λανθασμένη -αν την έχουμε δημιουργήσει- η εντύπωση ότι θέλουμε να στηρίξουμε μια κυβερνητική λογική, που μας οδηγεί στα βράχια. Πρέπει να κάνουμε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα”:

Δημοσιογράφος: Παρακολουθώ τα τελευταία 24ωρα -και μάλιστα με μια ένταση-, τον επικεφαλής του κόμματός σας, τον κ. Θεοδωράκη, να καλεί τον πρωθυπουργό να “χρησιμοποιήσει” την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, για να δημιουργηθεί στην Βουλή μια μεγάλη πλειοψηφία. Είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να συμφωνήσετε με το κυβερνητικό συμμαχικό σχήμα, έτσι όπως είναι; Ομολογώ δεν αντιλαμβάνομαι σε ποιο κομμάτι θα θέλατε να βοηθήσετε και πώς θα θέλατε να δημιουργηθεί η μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία…

Χ. Θεοχάρης: «Δεν νομίζω ότι είναι εντελώς ακριβές αυτό. Με την έννοια ότι δεν είναι ακριβές πως πιστεύουμε ότι μπορεί με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έτσι απλά, χωρίς πραγματική μεταρρυθμιστική πολιτική και ευρωπαϊκό προσανατολισμό μιας κυβέρνησης, να μπορέσουμε να συμμετέχουμε κι εμείς. Και συνεπώς, δεν είναι τόσο απλό. Αυτό, λοιπόν, δεν είναι ακριβές».

Δημοσιογράφος: Άρα μου λέτε ότι δεν είναι σωστός ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεται;

Χ. Θεοχάρης: «Δεν ξέρω. Αν δημιουργεί αυτή την εντύπωση, προφανώς είναι μια λανθασμένη εντύπωση. Ίσως είναι θέμα διατύπωσης, ίσως είναι θέμα ότι πρέπει να τα κάνουμε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Δεν ξέρω, θα το δούμε λίγο και εσωτερικά πώς θα το πούμε. Αλλά, σίγουρα, το να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση ή να στηρίξουμε απλώς αποσπασματικά πολιτικές, σε μια λογική κυβερνητική η οποία μας οδηγεί στα βράχια τελικά, δηλαδή μας οδηγεί ενδεχομένως σε εφιαλτικά σενάρια ή σε σενάρια εκτός Ευρώπης, προφανώς -για να καταφέρεις να πετύχεις ένα νομοσχέδιο για την ιθαγένεια-, δεν έχει νόημα… Το βασικό λοιπόν και το κύριο είναι να σιγουρέψουμε ότι θα υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία θα πιστεύει -πραγματικά και όχι στα λόγια, στα ψεύτικα λόγια-, στην ευρωπαϊκή προοπτική και στο ότι το μέλλον μας είναι με τους συμμάχους μας στην Ευρώπη…».

Πηγή:capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου