Ειδήσεις

ΠΑΣΟΚ: Ψίχουλα τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης της κυβέρνησης

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τις επί της ουσίας προβλέψεις του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση έχει ως εξής:

” Με τον πόνο και τα προβλήματα των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων παίζει η κυβέρνηση, επιχειρώντας να πουλήσει τα «φύκια» του σχεδίου νόμου της για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ως «μεταξωτές κορδέλες».

Είμαστε έτοιμοι να υπερψηφίσουμε κάθε πρόσθετο θετικό μέτρο με ουσιαστικό όμως περιεχόμενο και διασφαλισμένη χρηματοδότηση. Δεν θα συμπράξουμε όμως στην εξακολούθηση της παραπλάνησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Βλέπουμε σήμερα στο δικτυακό τόπο της διαβούλευσης να αναρτάται ένα σχέδιο νόμου που :

Α. Δεν περιλαμβάνει καμία πρόβλεψη για την επέκταση και εφαρμογή σε όλη την Ελλάδα του θεσμού του ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, που αφορά 700.000 πολίτες που βιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Θεσμού που με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά σε 13 δήμους της χώρας, ενώ προβλέπεται νομοθετικά η άμεση επέκταση του στο σύνολο της χώρας με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Β. Δεν περιλαμβάνει δυστυχώς καμία δέσμευση για το πόσοι και ποιοι δικαιούνται παροχές σίτισης και δωρεάν ρεύματος. Το νομοσχέδιο φαίνεται να αγνοεί παντελώς τις υφιστάμενες ρυθμίσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ που αφορά 600.000 νοικοκυριά, δηλαδή περίπου 2.000.000 άτομα και συμπεριλαμβάνει στην πράξη τη δωρεάν παροχή για όσους έχουν πραγματική αδυναμία καταβολής. Οι 300.000 δικαιούχοι της δωρεάν σίτισης και οι 300.000 δικαιούχοι του δωρεάν ρεύματος (κατά τις δεσμεύσεις τους) μετατρέπονται σε μαγική εικόνα.”

Το επιμύθιο της κριτικής του ΠΑΣΟΚ είναι ότι “το νομοσχέδιο δυστυχώς δεν αφορά κυρίως την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας. αποτελεί το «φερετζέ» για να περάσουν άσχετες και φωτογραφικές διατάξεις διορισμών αναπληρωτών Γενικών Γραμματέων, με στρατιά μετακλητών και συμβούλων.”

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου