Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Το ποινολόγιο του τοπικού

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου ανακοίνωσε τις αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής, που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών, στις παραιτήσεις του Α.Ο. Μεγίστης και του Απόλλωνα Απολλώνων και στις αποφάσεις επί των απολογιών, στις τοπικές κατηγορίες ποδοσφαίρου της Δωδεκανήσου.
Αναλυτικά οι αποφάσεις της Π.Ε. είναι οι ακόλουθες:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Αναγέννηση Ασφενδιού- Διαγόρας Βατίου στις 26/11 (5η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Ασφενδιού, Ε. Κόκκαλη ποινή μιας αγωνιστικής για βίαιο μαρκάρισμα σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. ΙV του Π.Κ.).
Αθλέτικο Αφάντου- Ορφέας στις 26/11 (4η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Αθλέτικο Αφάντου, Κ. Καραγιάννη ποινή μιας αγωνιστικής για ανάρμοστη συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Ορφέα, Π. Κουρέλη ποινή μιας αγωνιστικής για ανάρμοστη συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. Ι του Π.Κ.).
Δαμάγητος- Αναγέννηση Έμπωνα στις 27/11 (4η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Δαμάγητου, Νικ. Μάχλη ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. Ι του Π.Κ.).
Απόλλωνας Καλυθιών Β’ –Ελάφια Ρόδου στις 26/11 (4η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή των Ελαφιών Ρόδου, Αγ. Παπαστεφάνου ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο σαράντα ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στο διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. Ι -άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Αθλέτικο Αφάντου- ΓΑΣ Ιάλυσος στις 27/11 (3η αγωνιστική, Κ-16)
Στον ποδοσφαιριστή της Αθλέτικο Αφάντου, Τ. Νελαΐ ποινή δύο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ. 1β’ του Π.Κ.).
ΠΑΟΚ Κω- Αναγέννηση Ασφενδιού στις 30/11 (Κύπελλο,1η φάση)
Στον ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Ασφενδιού, Δ. Πη ποινή μιας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στον βοηθό διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. Ι του Π.Κ.).
Αποφάσεις επί απολογιών
Διαγόρας Βατίου- Ευκλής στις 19/11 (4η αγωνιστική)
Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις. Επιβάλλει στο σωματείο του Ευκλή την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης.
Στον αναγραφόμενο στο Φ.Α. Μιχαήλ Χατζηκυριαζή- εκπρόσωπο, την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και στον χώρο των αποδυτηρίων για 7 αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο εβδομήντα ευρώ (άρθρο 11 παρ. 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 10’ παρ.δ’ και ε’ του Π.Κ.).
Ασπίδα Απολακκιάς- Φοίβος Κρεμαστής Β’ στις 20/11 (3η αγωνιστική)
Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις. Επιβάλλει στο σωματείο του Φοίβου την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης.
Στους αναγραφόμενους στο Φ.Α. Φώτη Μούκα- πρόεδρο και Νίκο Πανούση- εκπρόσωπο, την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και στον χώρο των αποδυτηρίων για σαράντα και είκοσι ημερολογιακές ημέρες αντίστοιχα και χρηματικό πρόστιμο πενήντα ευρώ (άρθρο 11 παρ. 1, 2 άρθρο 12’ παρ. 1, 2 και άρθρο 15 παρ. 4’ του Π.Κ.).
Αστέρας Μασάρων- Άγιος Γεώργιος Μαλώνας στις 20/11 (3η αγωνιστική)
Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις. Επιβάλλει στα σωματεία του Αστέρα Μασάρων και του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο τριάντα ευρώ έκαστο.
Στους αναγραφόμενους ποδοσφαιριστές Ε. Κιλασίν του Αστέρα Μασάρων και Απ. Θοδωρή του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας, την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και στον χώρο των αποδυτηρίων για δεκαπέντε ημερολογιακές ημέρες έκαστος (άρθρο 14 παρ. 1, 2, 3 περ. α΄, β’- άρθρο 10’ παρ. 1β και άρθρο 15 παρ. 3’ και 4’ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 03.01.2023 (άρθρο 24’ παρ. 2α’ του Π.Κ.).
Παραίτηση σωματείου Α.Ο. Μεγίστης με Αναγέννηση Έμπωνα (2η αγωνιστική)
Σύμφωνα με το από 11.11.2022 έγγραφο του, το σωματείο Α.Ο. Μεγίστης Καστελλόριζο δηλώνει ότι παραιτείται του αγώνα με την ομάδα της Αναγέννησης Έμπωνα για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου (2ος όμιλος), περιόδου 2022-2023, λόγω αδυναμίας συγκρότησης ομάδος.
Η Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:
Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 0-3 υπέρ της ομάδας της Αναγέννησης Έμπωνα (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ). Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα (Αναγέννηση Έμπωνα).
Επίσης στην ομάδα του Α.Ο. Μεγίστης Καστελλόριζο επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμό διακοσίων πενήντα (250) ευρώ (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ και βάσει της προκήρυξης αγώνων πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου).
Παραίτηση σωματείου Απόλλωνα Απολλώνων με Α.Σ. Τήλος (4η αγωνιστική)
Σύμφωνα με το από 28.11.2022 έγγραφο του, το σωματείο Απόλλωνας Απολλώνων δηλώνει ότι παραιτείται του αγώνα με την ομάδα του Α.Σ. Τήλος για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου (2ος όμιλος), περιόδου 2022-2023, λόγω αδυναμίας συγκρότησης ομάδος.
Η Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:
Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της ομάδας του Α.Σ. Τήλος (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ). Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα (Α.Σ. Τήλος).
Επίσης στην ομάδα του Απόλλωνα Απολλώνων επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμό διακοσίων πενήντα (250) ευρώ (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ και βάσει της προκήρυξης αγώνων πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου